• Giga@hdv-tech.com
  • 24H lawelawe pūnaewele:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    VLAN paʻa

    Ka manawa hoʻouna: ʻOkakopa-31-2022

    Ua kapa ʻia ʻo Static VLAN he VLAN e pili ana i ke awa.ʻO kēia ke kuhikuhi ʻana i ke awa nona ka VLAN ID.Mai ka pae kino, hiki iā ʻoe ke kuhikuhi pololei i ka LAN i hoʻokomo ʻia e pili pono i ke awa.
    Ke hoʻonohonoho mua ka luna VLAN i ka pilina pili ma waena o ke awa hoʻololi a me VLAN ID, ua hoʻopaʻa ʻia ka pilina pili.ʻO ia, hoʻokahi wale nō VLAN ID e hiki ke hoʻonohonoho no ke komo ʻana i kahi awa a ʻaʻole hiki ke hoʻololi ʻia ma hope ke ʻole e hoʻonohonoho hou ka luna hoʻoponopono.
    Ke hoʻopili ʻia kahi hāmeʻa i kēia awa, pehea e hoʻoholo ai inā pili ka VLAN ID o ka mea hoʻokipa i ke awa?Hoʻoholo ʻia kēia e like me ka hoʻonohonoho IP.Ua ʻike mākou he helu subnet kēlā me kēia VLAN a ʻo ke awa e pili ana me ia.Inā ʻaʻole i kūlike ka IP IP i koi ʻia e ka hāmeʻa me ka helu subnet o ka VLAN e pili ana i ke awa, pau ka pilina, a ʻaʻole hiki ke kamaʻilio maʻamau.No laila, ma waho aʻe o ka hoʻopili ʻana i ke awa kūpono, pono e hāʻawi ʻia ka hāmeʻa i kahi IP IP no ka ʻāpana pūnaewele VLAN, i hiki ke hoʻohui ʻia i ka VLAN.No ka hoʻomaopopo ʻana i kēia, pono e hoʻomaopopo ʻia aia ka subnet i kahi IP a me kahi subnet mask.ʻO ka maʻamau, hoʻohana ʻia nā ʻāpana hope ʻekolu o ka subnet no ka ʻike inoa hope.

    .
    No ka hōʻuluʻuluʻana, pono mākou e hoʻonohonoho i ka VLAN a me nā awa i kēlā me kēia.Eia nō naʻe, inā pono e hoʻonohonoho ʻia ma mua o hoʻokahi haneli mau awa ma ka pūnaewele, ʻaʻole hiki ke hoʻopau ʻia ka hana hana i ka manawa pōkole.A i ka wā e hoʻololi ʻia ai ka VLAN ID, pono e hoʻihoʻi hou ʻia - ʻaʻole kūpono kēia no kēlā mau pūnaewele pono e hoʻololi pinepine i ka ʻōnaehana topology.
    I mea e hoʻoponopono ai i kēia mau pilikia, ua hoʻokomo ʻia ka manaʻo o ka VLAN dynamic.He aha ka VLAN ikaika?E nānā pono kākou.
    2. Dynamic VLAN: Hiki i ka Dynamic VLAN ke hoʻololi i ka VLAN o ke awa i kēlā me kēia manawa e like me ke kamepiula i pili i kēlā me kēia awa.Hiki i kēia ke pale i nā hana i luna, e like me ka hoʻololi ʻana i nā hoʻonohonoho.Hiki ke hoʻokaʻawale ʻia nā Dynamic VLAN i ʻekolu mau ʻāpana:
    (1) VLAN me ka helu MAC
    Hoʻoholo ʻo VLAN e pili ana i ka helu MAC i ka kuleana o ke awa ma ka nīnau ʻana a me ka hoʻopaʻa ʻana i ka helu MAC o ke kāleka pūnaewele kamepiula i pili i ke awa.Inā paha ua hoʻonohonoho ʻia kahi helu MAC "B" no VLAN 10 e ka hoʻololi, a laila ʻaʻohe mea pili i ke awa o ka kamepiula me ka helu MAC "A" i hoʻopili ʻia, e māhele ʻia ke awa i VLAN 10. Ke hoʻopili ʻia ke kamepiula i. awa 1, awa 1 no VLAN 10;ke hoʻohui ʻia ke kamepiula i ke awa 2, aia ka port 2 iā VLAN 10. ʻO ke kaʻina hana ʻike e nānā wale i ka helu MAC, ʻaʻole ke awa.E hoʻokaʻawale ʻia ke awa i ka VLAN e like me ka hoʻololi ʻana o ka helu MAC.

    .
    Eia nō naʻe, no ka VLAN e pili ana i ka helu MAC, pono e noiʻi ʻia nā helu MAC o nā kamepiula pili a pau i ka wā o ka hoʻonohonoho.A inā hoʻololi ke kamepiula i ke kāleka pūnaewele, pono ʻoe e hoʻololi i ka hoʻonohonoho no ka mea pili ka helu MAC i ke kāleka pūnaewele, ʻo ia ka mea e like me ka ID hardware o ke kāleka pūnaewele.
    (2) VLAN ma muli o IP
    Hoʻoholo ʻo VLAN e pili ana i ka subnet i ka VLAN o ke awa ma o ka IP address o ka kamepiula pili.ʻAʻole like me ka VLAN e pili ana i ka helu MAC, ʻoiai inā hoʻololi ka helu MAC o ka kamepiula ma muli o ka hoʻololi ʻana o nā kāleka pūnaewele a i ʻole no nā kumu ʻē aʻe, ʻoiai ʻaʻole i hoʻololi ʻia kona IP IP, hiki ke hui pū me ka VLAN kumu.
    No laila, ke hoʻohālikelike ʻia me nā VLAN e pili ana i nā helu MAC, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻololi ʻana i ka ʻōnaehana pūnaewele.ʻO kahi IP address ka ʻike o ka papa ʻekolu i ka ʻano hoʻohālike OSI, no laila hiki iā mākou ke hoʻomaopopo ʻo VLAN e pili ana i ka subnet kahi ala e hoʻonohonoho ai i nā loulou i ke kolu o ka papa o OSI.
    (3) VLAN ma muli o nā mea hoʻohana

    .
    Hoʻoholo ʻo VLAN i hoʻokumu ʻia e ka mea hoʻohana i ka VLAN e pili ana i ke awa e like me ka mea hoʻohana i kēia manawa ma ka kamepiula i hoʻopili ʻia i kēlā me kēia awa o ka hoʻololi.ʻO ka ʻike ʻike mea hoʻohana ma aneʻi ʻo ia ka mea hoʻohana i hoʻopaʻa ʻia e ka ʻōnaehana hana kamepiula, e like me ka inoa mea hoʻohana i hoʻohana ʻia ma ka waihona Windows.Aia ka ʻike inoa mea hoʻohana i ka ʻike ma luna o ka papa ʻehā o OSI.

    .
    ʻO ka mea i luna nei ka wehewehe ʻana o ka VLAN Implementation Principle i lawe ʻia e Shenzhen Haidiwei Optoelectronics Technology Co., Ltd. ʻO ka Shenzhen Haidiwei Optoelectronics Technology Co., Ltd. he mea hana loea i nā huahana lako kamaʻilio optical.



    pūnaewele聊天