странски вести

 • The difference between SFP Modules and Media Converter

  1. What are the differences between SFP Modules & Media Converter?   SFP Modules are mostly used in the backbone of optical fiber network, while optical transceivers are simply devices that extend network cables.SFP Modules are accessories and are used only for optical switches and devic...
  Прочитај повеќе
 • Fiber Optic transceivers usually have the following basic characteristics

  1. Provides Ultra-low delay data transmission. 2. Be fully transparent about network protocols. 3. Special ASIC Chipset is used to realize data line speed forwarding. Programmable ASICS concentrate a number of functions on a chip, with simple design, high reliability, less power consumption and o...
  Прочитај повеќе
 • SFP Module Related Knowledge

  The SFP Module consists of optical device, functional circuit and optical interface. The optical device consists of transmitting and receiving parts. The transmitting part is: the input of a certain code rate of electrical signals, through the internal driver chip processing, driving semiconducto...
  Прочитај повеќе
 • Difference between single-mode SFP module and multi-mode SFP module

  An optical module consists of a photoelectronic component, a functional circuit, and an optical interface. A photoelectronic component consists of transmitting and receiving parts. To put it simply, the function of optical module is photoelectric conversion. The sending end converts electrical si...
  Прочитај повеќе
 • Основни принципи на WDM PON

  WDM PON е пасивна оптичка мрежа од точка до точка која користи технологија за мултиплексирање на поделба на бранови должини. Односно, во истото влакно, бројот на бранови должини што се користат во двете насоки е повеќе од 3, а употребата на технологија за мултиплексирање на бранови должини за да се постигне пристап до надолна врска, може да обезбеди ...
  Прочитај повеќе
 • Воведување на технологија ЕПОН и предизвици со кои се соочуваат

  ЕПОН системот се состои од повеќе оптички мрежни единици (ONU), терминал за оптичка линија (OLT) и една или повеќе оптички мрежи (види слика 1). Во насоката на продолжување, сигналот испратен од OLT се емитува до сите ONU. 8ч Изменете го форматот на рамката, редефинирајте го предниот дел и додадете го времето ...
  Прочитај повеќе
 • Класификација на сензори за оптички влакна

  Сензор за оптички влакна Сензорот со оптички влакна е составен од извор на светлина, инцидентно влакно, излезно влакно, модулатор на светлина, детектор на светлина и демодулатор. Основниот принцип е да се испрати светлината на изворот на светлина до подрачјето на модулација преку инцидентното влакно, а светлината да комуницира ...
  Прочитај повеќе
 • Воведување на функција за управување со мрежа со приемници со оптички влакна

  Управувањето со мрежата е гаранција за сигурност на мрежата и начин за подобрување на ефикасноста на мрежата. Работата, управувањето и функциите за одржување на управувањето со мрежата може многу да го зголемат расположливото време на мрежата и да ја подобрат стапката на искористеност, перформансите на мрежата, услугата ...
  Прочитај повеќе
 • Технологија поврзана со тестот EPON

  1 Вовед Со брзиот развој на технологијата за широкопојасен пристап, се појавија различни технологии за широкопојасен пристап во подем по дождот. Откако технологијата PON е DSL технологија и кабелска технологија, друга идеална платформа за пристап, PON може директно да обезбеди оптички услуги или FTTH s ...
  Прочитај повеќе
 • Принцип на напојување POE и процес на напојување

  1 Вовед PoE е исто така наречен Power over LAN (PoL) или Active Ethernet, понекогаш наречен Power over Ethernet на кратко. Ова е најновата стандардна спецификација која користи постоечки стандардни кабли за пренос на Етернет за пренос на податоци и енергија во исто време и одржува компатибилен ...
  Прочитај повеќе
 • Анализа на клучните технологии на моќност на POE преку етернет

  Преглед на моќност преку електрична енергија (POE) POE (Power Over Ethernet) се однесува на некои терминали базирани на IP (како што се IP телефони, безжични LAN пристапни точки AP, мрежни камери, итн.) Без промена на постојната инфраструктура за жици Ethernet Cat.5. Додека пренесува сигнали за податоци, обезбедува DC моќност ...
  Прочитај повеќе
 • Целосно знаење за APON, BPON, EPON, GPON

  PON (Пасивна оптичка мрежа) значи дека нема активна опрема и користи само оптички влакна и пасивни компоненти помеѓу OLT (терминал за оптичка линија) и ONU (единица за оптичка мрежа). И PON во главната технологија за имплементација на FTTB/FTTH, која главно прифаќа точка до мрежа со повеќе точки ...
  Прочитај повеќе