• sales@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Felles kunnskap om optisk fiber

    Innleggstid: 31. juli 2019

    Den optiske fiberkontakten

    Den fiberoptiske kontakten består av en fiber og en plugg i begge ender av fiberen.Pluggen består av en pinne og en perifer låsestruktur. I henhold til forskjellige låsemekanismer kan fiberkoblinger klassifiseres i FC-type, SC-type, LC-type, ST-type og KTRJ-type.

    FC-kontakten bruker en gjengelåsemekanisme og er en bevegelig fiberoptisk kontakt som er den tidligste og mest brukte oppfinnelsen.

    SC er en rektangulær skjøt utviklet av NTT.Den kan settes inn og fjernes direkte uten gjengeforbindelse.Sammenlignet med FC-kontakten har den liten betjeningsplass og er enkel å bruke.Low-end Ethernet-produkter er veldig vanlige.

    ST-kontakten ble utviklet av AT&T og bruker en bajonettlåsemekanisme. Hovedparameterindikatorene tilsvarer FC- og SC-kontakter, men de er ikke vanlige i bedriftsapplikasjoner.De brukes vanligvis i multi-modus enheter og brukes oftere når de er dokket med andre produsenters utstyr.

    KTRJs pinner er laget av plast og er plassert med stålpinner.Etter hvert som antall innsettinger og fjerninger øker, slites og slites de sammenkoblede overflatene, og den langsiktige stabiliteten er ikke like god som de keramiske stiftene.

    Kunnskap om optisk fiber

    En optisk fiber er en leder som overfører lysbølger. Optisk fiber kan deles inn i enkeltmodusfiber og multimodusfiber fra modusen for optisk overføring.

    I enkeltmodusfiber har lystransmisjon bare én grunnleggende modus, noe som betyr at lys sendes bare langs den indre kjernen av fiberen. Siden modusspredningen unngås fullstendig, har enkeltmodusfiberen et bredt overføringsbånd og er egnet for høyhastighets, langdistanse fiberkommunikasjon.

    I multimodusfiber er det flere moduser for optisk overføring.På grunn av spredning eller aberrasjon er overføringsytelsen til en slik optisk fiber dårlig, frekvensbåndet er smalt, overføringshastigheten er liten og avstanden er kort.

    Optisk fiber karakteristiske parametere

    Strukturen til den optiske fiberen er prefabrikkert av en kvartsfiberstang, og den ytre diameteren til multimodusfiberen og enkeltmodusfiberen for kommunikasjon er begge 125μm.

    Slankingen er delt inn i to områder: kjerne- og kledningslaget. Enkeltmodusfiberkjernen har en kjernediameter på 8~10μm.Multimode fiberkjernediameteren har to standardspesifikasjoner, og kjernediameteren er 62,5μm (amerikansk standard) og 50μm (europeisk standard).

    Grensesnittfiberspesifikasjonen har en slik beskrivelse: 62.5μm / 125μm multimode fiber, hvorav 62,5μm refererer til kjernediameteren til fiberen, og 125μm refererer til fiberens ytre diameter.

    Enkeltmodusfibre bruker en bølgelengde på 1310 nm eller 1550 nm.

    Multimodusfibre bruker en bølgelengde på 850 nm.

    Enkeltmodusfiber og multimodusfiber kan skilles i farger.Enkeltmodusfiberens ytre kropp er gul, og multimodusfiberkroppen er oransjerød.

    Gigabit optisk port

    Gigabit optiske porter kan fungere i både tvungen og automatisk forhandlet modus. I 802.3-spesifikasjonen støtter den optiske Gigabit-porten kun 1000M hastighet og støtter full-dupleks (full) og halv-dupleks (halv) dupleks-modus.

    Den mest grunnleggende forskjellen mellom autoforhandling og tvang er at kodestrømmen som sendes når de to etablerer en fysisk kobling er forskjellig.Den automatiske forhandlingsmodusen sender /C/-koden, som er konfigurasjonskodestrømmen, og den tvungne modusen sender /I /-koden, som er den inaktive strømmen.

    Gigabit optisk port selv - forhandlingsprosess

    Først: begge ender er satt til automatisk forhandlingsmodus

    De to partene sender hverandre/C/kodestrøm.Hvis tre identiske /C/-koder mottas etter hverandre og den mottatte kodestrømmen samsvarer med arbeidsmodusen til den lokale enden, returnerer den andre parten en /C/-kode med et Ack-svar.Etter å ha mottatt Ack-informasjonen, vurderer peeren at de to kan kommunisere med hverandre og sette porten til UP-tilstand.

    For det andre: en ende er satt til automatisk forhandling, en ende er satt til obligatorisk

    Den automatiske forhandlingsenden sender en /C/stream, og den tvungne slutten sender /I/stream.Den tvingende slutten kan ikke gi kollegaen forhandlingsinformasjonen til den lokale enden, og kan ikke returnere Ack-svaret til kollegaen.Derfor er den automatiske forhandlingsterminalen DOWN. Imidlertid kan den tvingende enden selv gjenkjenne /C/-koden, og vurdere at peer-enden er en port som matcher seg selv, så sett den lokale porten direkte til OPP-tilstanden.

    For det tredje: begge ender er satt til obligatorisk modus

    De to partene sender hverandre/jeg/strømmer.Etter å ha mottatt /I/stream, anser peeren at peeren er porten som matcher peeren.

    Hva er forskjellen mellom multimode og singlemode fiber?

    Multimodus:

    Fibre som kan bevege seg fra hundrevis til tusenvis av moduser kalles multimode (MM) fibre. I henhold til den radielle fordelingen av brytningsindeksen i kjernen og kledningen kan den videre deles inn i trinn multimode fiber og gradvis multimode fiber.Nesten alle multimodusfibre er 50/125 μm eller 62,5/125 μm i størrelse, og båndbredden (mengden informasjon som overføres av fiberen) er vanligvis 200 MHz til 2 GHz. Multimode optiske sender/mottakere kan bære opptil 5 kilometers overføring over multimodusfiber .En lysdiode eller en laser brukes som lyskilde.

    Singel modus:

    En fiber som bare kan forplante seg én modus kalles en enkeltmodusfiber. Standard single-mode (SM) fiberbrytningsindeksprofilen ligner på trinnfiberen, bortsett fra at kjernediameteren er mye mindre enn multimodusfiberen.

    Størrelsen på enkeltmodusfiberen er 9-10/125μm og har en uendelig båndbredde og lavere tapsegenskaper enn multimodusfiberen.Single-mode optiske transceivere brukes ofte for langdistanseoverføring, noen ganger når 150 til 200 kilometer.Som lyskilde brukes lysdioder med smalere LD eller spektrallinjer.

    Forskjeller og sammenhenger:

    Enkeltmodusenheter fungerer vanligvis på både enkeltmodusfibre og multimodusfibre, mens multimodusenheter er begrenset til drift på multimodusfibre.



    web聊天