• Giga@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Dataoverføringsmodus for kommunikasjonsmodus

    Innleggstid: 20. august 2022

    Kommunikasjonsmetoden er måten de to som snakker med hverandre jobber sammen eller sender meldinger.

    1. Enkel, halv-dupleks og full-dupleks kommunikasjon
    For punkt-til-punkt-kommunikasjon, i henhold til retningen og tidsforholdet for meldingsoverføring, kan kommunikasjonsmodusen deles inn i simpleks, halv-dupleks og full-dupleks kommunikasjon.

    (1) Enkel kommunikasjon refererer til arbeidsmodusen der meldinger bare kan overføres i én retning, som vist i figur 1-6(a).
    Så en av de to kommunikasjonspartene kan bare sende og den andre kan bare motta, slik som kringkasting, telemetri, fjernkontroll, trådløs personsøking og så videre.(2) Halvduplekskommunikasjon refererer til driftsmodusen der begge parter i kommunikasjonen kan sende og motta meldinger, men ikke samtidig, som illustrert i figur 1-6(b).Vanlige walkie-talkies bruker for eksempel samme frekvens, forespørsel og gjenfinning osv.
    (3) Full-dupleks (dupleks) kommunikasjon refererer til en driftsmodus der begge parter kan sende og motta meldinger samtidig.Generelt sett må kanalen for fullduplekskommunikasjon være en toveis kanal, som vist i figur 1-6(c).En telefon er et vanlig eksempel på full-dupleks kommunikasjon, der begge parter i samtalen kan snakke og lytte samtidig.Det samme gjelder for høyhastighets datakommunikasjon mellom datamaskiner.

    2.Parallell overføring og seriell overføring
    Datakommunikasjon (hovedsakelig kommunikasjon mellom datamaskiner eller annet digitalt terminalutstyr), i henhold til de forskjellige overføringsmetodene for datasymboler.De kan deles inn i parallell overføring og seriell overføring.

    (1) Parallell overføring er grupperingen av to eller flere parallelle kanaler som overfører digitale symbolsekvenser som representerer informasjon på samme tid.For eksempel kan en binær symbolsekvens bestående av "0" og "1" sendt av en datamaskin overføres samtidig på n parallelle kanaler i form av n symboler per gruppe.På denne måten kan n symboler i en pakke overføres fra en enhet til en annen innen ett klokkemerke.For eksempel kan 8-bits tegn overføres parallelt med 8 kanaler, som vist i figur 1-7.
    Fordelen med parallell overføring er at den sparer overføringstid og er rask.Ulempen er at det kreves n kommunikasjonslinjer og kostnadene er høye, så det brukes vanligvis kun til kortdistansekommunikasjon mellom enheter, for eksempel dataoverføring mellom en datamaskin og en skriver.

    (2) Seriell overføring er å overføre en sekvens av digitale symboler på en kanal på en seriell måte, symbol for symbol, som vist i figur 1-8.Denne metoden brukes ofte for langdistanse digital overføring.

    Ovennevnte er artikkelen "Dataoverføringsmodus for kommunikasjonsmodus" brakt til deg av Shenzhen HDV phoelectron Technology Co., Ltd. håper denne artikkelen kan hjelpe deg med å øke kunnskapen din.I tillegg til denne artikkelen, hvis du leter etter en god produsent av optisk fiberkommunikasjonsutstyr, kan du vurdereom oss.

    Shenzhen HDV phoelectron Technology Co., Ltd. er hovedsakelig en produsent av kommunikasjonsprodukter.For tiden dekker utstyret som produseresONU-serien, serie optiske moduler, OLT-serien, ogsender/mottaker serien.Vi kan tilby skreddersydde tjenester for ulike scenarier.Du er velkommen tilrådføre.

    Dataoverføringsmodus for kommunikasjonsmodus, Hva er overføringsmodus i datakommunikasjon, Hva er de forskjellige modusene for overføring av kommunikasjon, enkelsidig overføringsmodus, full dupleks overføringsmodus



    web聊天