• sales@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Hvordan bruke optiske moduler og forholdsregler

    Innleggstid: 27. mai 2021

    1.installasjonsmetode

    Enten det er innendørs eller utendørs, må du ta antistatiske tiltak når du bruker den optiske modulen, og sørge for at du tar på den optiske modulen med hendene mens du har på deg antistatiske hansker eller en antistatisk håndleddsstropp.

    Det er strengt forbudt å berøre de gyldne fingrene tiloptisk modulnår du tar den optiske modulen, og den må håndteres forsiktig for å forhindre at den optiske modulen blir undertrykt og støt.Hvis den optiske modulen ved et uhell støtes under håndtering, anbefales det ikke å bruke den optiske modulen igjen.

    Når du installereroptisk modul, må du først sette den godt inn, og deretter kjenne en liten vibrasjon eller høre en "pop"-lyd, som betyr at den optiske modulen er låst på plass.Når du setter inn den optiske modulen, lukk håndtaksringen;etter at du har satt den inn, trekk ut den optiske modulen igjen for å sjekke om den er på plass.Hvis den ikke kan trekkes ut, betyr det at den er satt inn i bunnen.Når du fjerner den optiske modulen, må du først trekke ut den optiske fibergenseren, og deretter trekke håndtaket til omtrent 90 grader til den optiske porten, og deretter sakte ta ut den optiske modulen.Det er forbudt å trekke den optiske modulen ut med makt.

    2.Tiltak for å forhindre forurensning av lysport

    For å unngå krysskontaminering av den optiske porten forårsaket av forurensning av endeflaten til den optiske jumperen, må endeflaten til den optiske fiberkoblingen være ren før den settes inn i den optiske porten.Derfor må et fibertørkepapir leveres under installasjonen for å tørke av endeflaten på den optiske fiberkrysset ren.Hvis den optiske modulen ikke er i bruk, må den dekkes med en støvhette for å unngå støvforurensning (uten støvhette kan den erstattes av optiske fibre).Hvis den optiske modulen ikke brukes på lang tid uten støvhette, må den optiske porten rengjøres med en bomullspinne når den brukes igjen.

    3.Tiltak for å forhindre overbelastning av optisk kraft

    Når du bruker OTDR-måleren for å teste kontinuiteten eller dempningen av den optiske fiberkanalen, må den optiske fiberen kobles fra den optiske modulen først, ellers vil det lett føre til at den optiske kraften blir overbelastet og den optiske modulen vil bli brent.Den optiske inngangseffekten til den optiske langdistansemodulen er generelt nødvendig å være mindre enn -7dBm.Hvis inngangen er større enn -7dBm, kreves en optisk attenuator for å øke den optiske dempningen.Formelen er som følger: Forutsatt at den optiske effekten ved sendeenden er XdBm og den optiske dempningen er YdB, må den optiske effekten møte XY<-7dBm.

    4. Problem med optisk port

    Den støvfrie bomullspinnen som brukes ved rengjøring av den optiske modulen, må velges i henhold til typen optisk port.Sett inn en støvfri bomullspinne dyppet i absolutt alkohol i den optiske porten, og roter den deretter i samme retning for å tørke av;sett deretter en tørr, støvfri bomullsklut inn i stangen, sett stangen inn i den optiske porten, og roter og tørk i samme retning;Når du rengjør endeflaten, må du bruke tørr støvfri bomull.Tørk og rengjør delene som ikke er i kontakt med fingrene.Ikke tørk på samme sted hver gang;For sterkt forurensede ledd, bløtlegg den støvfrie bomullskluten i absolutt alkohol (ikke for mye).Tørkemetoden er den samme som ovenfor.Etter tørking, erstatt den med et annet stykke tørr, støvfri bomull, og gjenta rengjøringen for å sikre at endeflaten på skjøten er tørr, og utfør deretter testen.

    5.ESD-skade

    ESD-fenomenet er uunngåelig, men det kan forhindres fra to aspekter: forhindre akkumulering av elektrisk ladning og la den elektriske ladningen utlades raskt: 1. Hold miljøet innenfor luftfuktighetsområdet 30-75%RH;2. Sett et spesifikt antistatisk område og bruk et antistatisk gulv eller arbeidsbenk;3. Det tilhørende utstyret som brukes skal jordes ved et felles jordingspunkt i parallell jording for å sikre den korteste jordingsveien og den minste jordsløyfen.Den kan ikke jordes i serie, og designmetoden for tilkobling av jordsløyfer med eksterne kabler bør unngås;4. Betjen i et spesielt antistatisk område.Det er forbudt å plassere materialer som genererer statisk elektrisitet som ikke er nødvendig for arbeid i det antistatiske arbeidsområdet, som plastposer, bokser, skum, belter, notatbøker, papirark, personlige eiendeler osv. som ikke er behandlet med antistatisk behandling.Gjenstander, disse materialene må være mer enn 30 cm unna elektrostatisk følsomme enheter;5. Ved pakking og omsetning, bruk antistatisk emballasje og antistatiske omsetningsbokser/biler;6. Det er forbudt å utføre hot-swappable operasjoner på ikke-hot-swappable utstyr;7. Unngå å bruke et multimeter for direkte å oppdage statisk følsomme pinner;8. Gjør elektrostatisk beskyttelsesarbeid når du bruker den optiske modulen (som: ta med en elektrostatisk ring eller frigjør statisk elektrisitet ved å kontakte dekselet på forhånd), berør det optiske modulskallet og unngå kontakt med PIN-pinnen til den optiske modulen.

     

     



    web聊天