• sales@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Snakker om de tingene om SFP optiske moduler

    Innleggstid: 30. september 2019

    SFP optiske moduler er små, hot-swappable optiske sender/mottakermoduler.De er mye brukt i kommunikasjonsbransjen.Det finnes mange typer optiske SFP-moduler, for eksempel BIDI-SFP, SFP, CWDM SFP, DWDM SFP og SFP+ optiske moduler.I tillegg, for samme type optiske XFP-, X2- og XENPAK-moduler, kan den optiske SFP-modulen ikke bare kobles direkte til den, men har også en lavere kostnad.Her snakker vi kort om noen grunnleggende konsepter for SFP optiske moduler, tips, installasjonsmetoder og prisen på vanlige kompatible merkemoduler.

    浅谈SFP光模块的那些事 (1)

    Først,SFP optisk modul oversikt

    1. Definisjon

    Den optiske SFP-modulen er pakket i en liten pakke som kan byttes ut.Gjeldende maksimalhastighet er 10G og LC-grensesnittet er høyt.SFP-forkortelsen er Small Form-factor Pluggable, som lett kan forstås som en oppgradert versjon av GBIC.Den optiske SFP-modulen er halvparten så stor som den optiske GBIC-modulen, og kan konfigureres med mer enn dobbelt så mange porter på samme panel.

    2.Komposisjon

    Den optiske SFP-modulen består av en laser, et kretskort IC og eksterne komponenter.De eksterne komponentene inkluderer et hus, et opplåsingselement, en smekk, en base, en trekkring, en gummiplugg og en PCBA.Fargen på trekkringen kan hjelpe deg med å identifisere parametertypen til modulen.

    3.Utvikling av SFP optiske moduler

    I den optiske modulen blir GBIC og SFF gradvis erstattet av SFP optiske moduler med den raske utviklingen av nettverket.Det beveger seg i retning av miniatyrisering og hot plugging.Den optiske SFP-modulen arver hot plugging-funksjonen til GBIC og trekker også på fordelene med SFF-miniatyrisering.Bruken av LC-headeren øker porttettheten til nettverksenheter kraftig, tilpasser seg den raske utviklingen av nettverket og har fått den mest omfattende applikasjonen.Selv om mange høyereteknologiske og nyere optiske modulprodukter har dukket opp, vil SFP optiske moduler fortsette å eksistere i lang tid.Etter SFP er utviklingen av optiske moduler hovedsakelig mot utvikling med høyere hastighet, og nå har 10G, 40G, 100G og andre optiske moduler dukket opp.

    浅谈SFP光模块的那些事 (2)

    For det andre, SFP optisk modul tips

    Hvis modulen fungerer feil under bruk, vil det lett føre til at den optiske modulen svikter.I dette tilfellet, ikke bekymre deg, sjekk nøye og analyser de spesifikke årsakene.Generelt er det to hovedtyper av optiske modulfeil, nemlig svikt i sendeenden og svikt i mottakerenden.De vanligste årsakene er som følger:

    1. Endeflaten til den fiberoptiske kontakten som brukes har blitt forurenset, noe som forårsaker sekundær forurensning av den optiske modulens optiske port;

    2. Den optiske porten til den optiske modulen er utsatt for miljøet, og støvet kommer inn og forårsaker forurensning;

    3. Bruk dårligere fiberoptiske kontakter, etc.

    Vær derfor oppmerksom på rengjøring og beskyttelse av den optiske modulen under normal bruk.Etter bruk anbefales det å plugge inn støvpluggen.Fordi modulens optiske kontakter ikke er rene, vil det sannsynligvis påvirke signalkvaliteten, noe som kan forårsake linjeproblemer og bitfeil.

    IMG_7645

    For det tredje, SFP optisk modul installasjon forholdsregler

    1. Vend den optiske SFP-modulen opp og ned vertikalt, sett fast topplåsen og klem den optiske SFP-modulen på begge sider.Skyv SFP-modulen inn i SFP-sporet til SFP-modulen er i nær kontakt med sporet.Fjærene på toppen og bunnen av modulen fanger SFP-sporet)

    2. Bruk en ESD-forebyggende håndleddsstropp når du installerer eller fjerner en optisk SFP-modul.

    3.Hvis den optiske SFP-modulen ikke settes inn eller fjernes direkte, kan de elektroniske komponentene i den optiske SFP-modulen eller SFP-sporet være elektrostatisk ødelagt og enheten kan bli skadet.

    4. Flytt den optiske SFP-modulen til horisontal posisjon for å fjerne det faste forholdet mellom fjæren og SFP-sporet.Fjern den optiske SFP-modulen med makt og skade klipsene i fjæren eller sporet.

    浅谈SFP光模块的那些事 (1)

    Optiske moduler får også mer og mer oppmerksomhet i kommunikasjonsbransjen.SFP optiske moduler er de mest populære i modulen.Ovennevnte oppsummerer kunnskapen om SFP optiske moduler fra flere aspekter, og håper å gi din virkelige hjelp.



    web聊天