• Giga@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Hva er forskjellen mellom overføringsavstand og brytningsindeks for enkeltmodusfiber og multimodusfiber?

    Innleggstid: 31. oktober 2019

    Overføringsavstand for enkeltmodusfiber: 64-kanals overføring av 40G Ethernet kan være så lang som 2840 miles på en enkeltmoduskabel.Enkelmodusfiberen er hovedsakelig sammensatt av en kjerne, et kledningslag og et belegglag. Kjernen er laget av et svært transparent materiale. Kledningen har en brytningsindeks som er litt mindre enn kjernen, noe som resulterer i en optisk bølgeledereffekt som tillater de fleste av det elektromagnetiske feltet som skal fanges i kjernen.Belegget virker for å beskytte Fiberen er beskyttet mot fuktighet og mekanisk slitasje, samtidig som den øker fleksibiliteten til fiberen.Utenfor belegglaget legges ofte en plastkappe.

    02

    Hva er forskjellen mellom enkeltmodusfiber og multimodusfiber?

    Forskjell i brytningsindeks: Enkeltmodusfibre bruker en trinnindeksprofil.Multimodusfibre kan bruke trinnindeksprofiler eller graderte indeksprofiler. Derfor kan kvartsfibre også generelt bruke multimodus trinnindeksfibre, multimodusgraderte indeksfibre og enkeltmodus trinnindeksfibre.Tre typer.

    Forskjellen i overføringsmodus: en enkeltmodusfiber kan bare overføre én modus for en gitt driftsbølgelengde, og multimodusfiber kan overføre flere moduser.Forplantningen av elektromagnetiske bølger i den optiske fiberen tilhører den dielektriske sirkulære bølgelederen.Når lyset er fullstendig reflektert ved grensesnittet til mediet, er den elektromagnetiske bølgen begrenset i mediet, som kalles guidet bølge eller guidet modus.For en gitt guidet bølge og driftsbølgelengde er det en rekke hendelsesforhold som tilfredsstiller betingelsene for total refleksjon, kalt forskjellige moduser for guidede bølger.Delt inn i multimode fiber og single mode fiber i overføringsmodus.

    Forskjellen i overføringsavstand: overføringsavstanden og overføringsbåndbredden til enkeltmodusfiber skyldes åpenbart multimodusfiber.Hvis overføringsavstanden er større enn 5 km, overføres storbåndsdatasignalet i lang tid for å velge en enkeltmodusfiber. Hvis overføringsavstanden bare er noen få kilometer, er multimodus det beste valget fordi LED-en sender/mottaker krever laserlys enn enkeltmodus.Det er mye billigere.

    Forskjellen i bølgelengde på fiberoverføring: enkeltmodusfiber har en liten kjernediameter og kan bare overføres i en enkelt modus ved en gitt driftsbølgelengde, med overføringsbåndbredde og stor overføringskapasitet.Multimodusfiber er en optisk fiber som kan sende samtidig i flere moduser ved en gitt driftsbølgelengde.Multimodusfiber har dårligere overføringsytelse enn enkeltmodusfiber.



    web聊天