• Giga@hdv-tech.com
  • 24H Au'aunaga i luga ole laiga:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Auiliiliga Aupito e uiga i Feso'ota'iga Fa'amaumauga ma Feso'ota'iga komepiuta

    Taimi meli: Oke-21-2022

    Ina ia malamalama i fesoʻotaʻiga faʻamatalaga i le fesoʻotaʻiga e faigata.I lenei tusiga o le a faigofie ona ou faʻaalia pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi e le lua komepiuta le tasi i le isi, faʻafeiloaʻi ma maua faʻamatalaga faʻamatalaga faʻatasi ai ma le Tcp/IP five layer protocol.

     

    O le a le Feso'ota'iga Fa'amatalaga?

    O le faaupuga "fesoʻotaʻiga faʻamatalaga" e faʻaaogaina e faʻamatala ai le tuʻuina atu o faʻamatalaga mai le tasi nofoaga i le isi e faʻaaoga ai se ala e pei o se fesoʻotaʻiga uaea.Afai o masini uma e fesuiai faʻamatalaga o loʻo i totonu o le fale e tasi pe lata ane, matou te fai atu o le fesiitaiga o faʻamatalaga o le lotoifale.

     

    I lenei tulaga, o le "puna" ma le "receiver" o loʻo i ai faʻamatalaga tuusaʻo.O le puna e fa'atatau i le fa'aliliuina o fa'amatalaga, a'o le tagata e fa'afeiloa'i e fa'atatau i le masini e maua ai fa'amaumauga.O le sini o fesoʻotaʻiga faʻamatalaga e le o le fatuina o faʻamatalaga i le puna poʻo le mea e alu i ai, ae o le fesiitaiga o faʻamatalaga ma le tausiga o faʻamatalaga i le taimi o le faagasologa.

     

    O faiga feso'ota'iga fa'amaumauga e masani ona fa'aogaina laina fa'asalalau fa'amatalaga e maua mai ai fa'amatalaga mai nofoaga mamao ma toe fa'afo'i atu fa'ai'uga i na nofoaga mamao.O le ata i le ata o lo'o tu'uina mai ai se va'aiga lautele o feso'ota'iga feso'ota'iga fa'amaumauga.O le tele o auala o feso'ota'iga fa'amaumauga o lo'o fa'aogaina i le taimi nei, na fa'asolosolo malie, a le o se fa'aleleia atili o feso'ota'iga fa'amatalaga o lo'o i ai muamua po'o se sui mo latou.Ma o loʻo i ai le lexical minefield o fesoʻotaʻiga faʻamatalaga, lea e aofia ai faʻamatalaga e pei o le baud rate, modems, routers, LAN, WAN, TCP / IP, lea ISDN, ma e tatau ona faʻatautaia pe a filifili se auala e faʻasalalau ai.O se taunuuga, e taua le toe tepa i tua ma maua se au i luga o nei manatu ma le faʻaleleia o auala fesoʻotaʻiga faʻamatalaga.

     

    Auiliiliga fa'apitoa e uiga i Feso'ota'iga Fa'amaumauga ma feso'ota'iga komepiuta

     

    TCP/IP Five layer protocol:

    Ina ia mautinoa le TCP/IP o loʻo faʻaogaina lelei, e tatau ona matou tuʻuina atu le itiiti ifo o faʻamaumauga o loʻo manaʻomia i se faatulagaga e malamalama lautele i fesoʻotaʻiga.O le fausaga fa'apipi'i e lima o le software e mafai ai ona fa'aogaina lenei fa'atulagaga.

     

    E maua e le TCP/IP ia fa'avae e mana'omia e fa'asalalau atu ai a tatou fa'amatalaga i luga o le feso'ota'iga mai nei laulau ta'itasi.O lo'o fa'atulagaina galuega i totonu o galuega-fa'apitoa "laupapa" iinei.E leai se mea e tasi i lenei faʻataʻitaʻiga e le fesoasoani saʻo i se tasi o le tele o laulau i le faʻaleleia atili o lana galuega.

     

    E na'o laulau e fa'atasi le tasi ma le isi e mafai ona feso'ota'i.Polokalama o lo'o fa'agaoioia i luga o fa'atonuga e fa'asa'olotoina mai le tiute o le fa'atinoina o tulafono laiti i lalo.Mo le fa'atuina o se feso'ota'iga ma se 'au mamao, mo se fa'ata'ita'iga, e tatau lava i le fa'ailoga talosaga ona iloa pe fa'afefea ona fai se talosaga ile vaega o Felauaiga.E mafai ona fa'agaoioia e aunoa ma le malamalama i le faiga fa'ailoga o fa'amaumauga o lo'o lafo.E pule i le Physical layer e taulimaina lena mea.O loʻo nafa ma le faʻaliliuina o faʻamatalaga mataʻutia, lea e naʻo se faasologa o 0s ma 1s, faʻapea foʻi ma le faʻatonutonuina o le fua faʻatatau ma le faʻamalamalamaina o le fesoʻotaʻiga, le tekonolosi uaea poʻo le uaea eletise e fesoʻotaʻi ai masini.

     

    O le TCP/IP lima-layer protocol e aofia ai leLayer Application, Layer Layer, Layer Network, Layer Fa'amaumauga, ma Layer Fa'aletino, Se'i o tatou a'oa'o e uiga i lenei TCP/IP layers.

     

    1. Vaega fa'aletino:O le vaega fa'aletino e fa'atautaia le feso'ota'iga uaea po'o uaealesi i le va o masini i totonu o se feso'otaiga.E fa'amatalaina le feso'ota'iga, feso'ota'iga uaea po'o uaealesi i le va o masini, ma tu'uina atu fa'amatalaga mata'utia (0s ma 1s) fa'atasi ai ma le fa'atonutonuina o le fua faatatau o fa'amatalaga.

     

    2. Laega So'oga o Fa'amaumauga:O se feso'ota'iga i le va o pona e lua e feso'ota'i fa'aletino i luga o se feso'ota'iga ua fa'avaeina ma motusia i le fa'asologa o feso'ota'iga fa'amaumauga.E faia lenei mea e ala i le vaevaeina o pepa faʻamatalaga i faʻavaa aʻo leʻi tuʻuina atu i latou i luga o latou ala.Media Access Control (MAC) e fa'aogaina tuatusi MAC e feso'ota'i ai masini ma fa'amaoti ai aia tatau e fa'asalalau ma maua ai fa'amaumauga, a'o Logical Link Control (LLC) e fa'ailoa mai ai fa'amaumauga o feso'ota'iga, faia le siakiina o mea sese, ma fa'amaopoopo fa'avaa.

     

    3. Laega Fesootaiga:O feso'ota'iga i le va o feso'ota'iga o le ivi pito i tua o le Initaneti.O le "network layer" o le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga i luga o le Initaneti o loʻo faia ai nei fesoʻotaʻiga e ala i le fesuiaʻiina o pusa faʻamatalaga i le va o fesoʻotaʻiga O le vaega lona tolu o le Open Systems Interconnection (OSI) Model o le upega o fesoʻotaʻiga.E tele fa'asalalauga, e aofia ai le Initaneti Protocol (IP), o lo'o fa'aogaina i lenei tulaga mo fa'amoemoega e pei ole ta'avale, su'ega, ma fa'ailoga.

     

    4. Felauaiga Lava:O le fa'avaeina o feso'ota'iga i le va o le talimalo i le fa'afeiloa'iga o le tiute fa'apipi'i feso'otaiga.A'o le matafaioi o le felauaiga o le fa'atuina lea o feso'ota'iga uafu i le uafu.Na manuia le matou fa'aliliuina atu o fa'amaumauga mai le Komepiuta A i le B e ala i le fegalegaleai o le vaega fa'aletino, fa'amatalaga feso'ota'iga ma le feso'ota'iga.A uma ona tu'uina atu fa'amatalaga i le komepiuta A-i-B fa'afefea ona iloa e le komepiuta B po'o fea le talosaga e fa'aliliu ai fa'amatalaga?

     

    E tusa ai, e manaʻomia le tuʻuina atu o gaioiga i se talosaga faʻapitoa e ala i se taulaga .O le mea lea, e mafai ona fa'aogaina se tuatusi IP ma le numera o le taulaga e fa'ailoa tulaga ese ai le polokalame a le talimalo.

     

    5. Fa'atonuga:O su'esu'ega ma tagata fa'atau imeli o ni fa'ata'ita'iga o polokalama fa'akomepiuta i le itu o tagata o lo'o fa'agaioi i le vaega o talosaga.O lo'o fa'aavanoaina fa'apolokalame e fa'afaigofie ai feso'ota'iga i le va o polokalame ma le fa'aalia o fa'amatalaga aoga i tagata fa'au'uga.Hypertext Transfer Protocol (HTTP), File Transfer Protocol (FTP), Post Office Protocol (POP), Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), ma Domain Name System (DNS) o faʻataʻitaʻiga uma ia o faʻasalalauga o loʻo faʻagaoioia i le faʻasologa o talosaga (DNS) .



    web聊天