• sales@hdv-tech.com
  • 24h online služba:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Jak rozlišit mezi jednovláknovými transceivery a dvouvláknovými transceivery?

    Čas odeslání: 15. srpna 2019

    S rychlým rozvojem internetu je omezena přenosová vzdálenost kroucené dvoulinky a vliv elektromagnetického rušení, což omezuje rozvoj sítě.Proto se objevil optický transceiver. Použití optických transceiverů nahrazuje spojovací médium v ​​Ethernetu vláknem.Nízké ztráty a vysoké antielektromagnetické rušení optického vlákna rozšiřují přenosovou vzdálenost sítě z 200 metrů na 2 kilometry až desítky kilometrů a dokonce stovky kilometrů, což také výrazně zlepšuje kvalitu datové komunikace.

    Transceiver z optických vláken je fotoelektrické konverzní zařízení, které vzájemně převádí ethernetový elektrický signál a optický signál.Převedením elektrického signálu na optický signál a jeho přenosem na multimódovém nebo jednovidovém vláknu má optický kabel limit krátké přenosové vzdálenosti, takže Ethernet Za předpokladu zajištění širokopásmového přenosu využívá síť optická vlákna médií k dosažení dálkového přenosu několika kilometrů nebo dokonce stovek kilometrů.

    Výhody optických transceiverů

    Použití transceiveru z optických vláken má mnoho výhod.Například optické transceivery mohou prodloužit přenosové vzdálenosti Ethernetu a rozšířit rádius pokrytí Ethernetu. Vysílače a přijímače optických vláken mohou konvertovat mezi 10M, 100M nebo 1000M Ethernetovým elektrickým a optickým rozhraním. Použití optického transceiveru k vybudování sítě může ušetřit investice do sítě.Transceivery z optických vláken urychlují propojení mezi servery, opakovači, rozbočovači, terminály a terminály. Vysílač a přijímač z optických vláken má mikroprocesor a diagnostické rozhraní, které poskytuje různé informace o výkonu datového spoje.

    Jak rozlišit mezi jednovláknovými transceivery a dvouvláknovými transceivery?

    Když je optický transceiver zabudován do optického transceiveru, je optický transceiver rozdělen na jednovláknový transceiver a dvouvláknový transceiver podle počtu jader připojených propojek optického vlákna. jednovláknový transceiver je jádro, které je zodpovědné za přenos dat a příjem dat. Vláknová propojka připojená k dvouvláknovému transceiveru má dvě jádra, z nichž jedno je zodpovědné za přenos dat a druhé za příjem dat. optický transceiver nemá vestavěný optický modul, potřebuje rozlišit, zda se jedná o jednovláknový transceiver nebo dvouvláknový transceiver podle vloženého optického modulu. Do optického transceiveru se vkládá jednovláknový obousměrný optický modul, to znamená, že když je rozhraní simplexního typu, optický transceiver je jednovláknový transceiver. Když je optický transceiver vložen do ddvouvláknový obousměrný optický modul, to znamená, že rozhraní je duplexního typu, transceiver je dvouvláknový transceiver.



    web聊天