• sales@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Hvordan skille om en optisk fibermodul er single-mode eller multi-mode?

    Innleggstid: 27. januar 2021

    Som en viktig del av optisk nettverksoverføring fungerer optisk fibermodul som fotoelektrisk konvertering, slik at signaler kan overføres i optiske fibre.Så vet du hvordan du kan skille om enoptisk fibermodul er enkeltmoduseller multi-modus?Her er noen måter å skille mellom multi-modus fibermoduler og single-mode fibermoduler.

    Først kan vi se på bølgelengdeparametrene til den optiske fibermodulen.Generelt er bølgelengden til den optiske fibermodulen 850 nm, og den optiske fibermodulen er en multimodus optisk fibermodul.Bølgelengden til den optiske fibermodulen for enkeltmodus er generelt 1310nm, 1330nm, 1490nm, 1550nm, etc. I tillegg er CWDM-fargelysmodulen og DWDM-fargelysmodulen begge enkeltmodusfibermoduler.

    For det andre kan vi se på overføringsavstanden til fiberoptiske moduler.Overføringsavstanden til multimode fiberoptiske moduler er generelt mindre enn 2 km, noe som må brukes med multimode fiberhoppere.Overføringsavstanden til en enkeltmodus optisk fibermodul er generelt over 2 km, en Gigabit enkeltmodus optisk fibermodul kan overføre så langt som 160 km, og en 10-Gigabit enkelmodus optisk fibermodul kan overføre så langt som 100 km.

    For det tredje kan vi se på typene optiske komponenter i den fiberoptiske modulen.Den lysemitterende enheten til den multimodus fiberoptiske modulen er VCSEL, og den lysemitterende enheten til den enkeltmodus fiberoptiske modulen er DFB, EML, FP, etc.

    For det fjerde kan vi bedømme enkeltmodus eller multimodus fra fargen på trekkringen til den fiberoptiske modulen.Fargen på trekkringen til den multimodus fiberoptiske modulen med en overføringshastighet på mindre enn 40G (unntatt 40G) er vanligvis svart, 40G og over (inkludert 40G) Fargen på trekkringen til den multimodus fiberoptiske modulen er beige.Trekkringen til enkeltmodusfibermodulen med en bølgelengde på 1310nm er blå.I tillegg er det andre farger på trekkringen.De er alle single-mode fibermoduler.

    Kjenne til fibertypen (single-mode/multi-modus) av den fiberoptiske modulen hjelper oss å velge den tilsvarende fiberkoblingen riktig.

     



    web聊天