• Giga@hdv-tech.com
  • 24H Au'aunaga i luga ole laiga:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Eseesega i le va o le Managed Vs Unmanaged switch ma le fea e fa'atau?

    Taimi meli: Oke-19-2022

    O suiga fa'atonutonu e sili atu nai lo le le pulea i tulaga o galuega, ae latou te mana'omia le tomai o se pule po'o se inisinia e iloa atoatoa ai lo latou gafatia.E sili atu le sa'o o le pulega o feso'ota'iga ma a latou fa'amaumauga fa'amaumauga e mafai ona maua e ala i le fa'aogaina o se ki fa'atonutonu.I le isi itu, o suiga e le pulea e mafai ai mo le ituaiga sili ona taua o fesoʻotaʻiga i le va o masini i luga o se fesoʻotaiga.

    I lenei tusiga, o le a tatou suʻesuʻeina le eseesega i le va o le pulea ma le le pulea.

     

    O le a le suiga ua pulea?

    Su'e fa'atonutonu e ofoina atu le gafatia tutusa e pei o ki e le'i fa'afoeina, fa'atasi ai ma fa'amanuiaga fa'aopoopo o filifiliga tau pulega.
    E sili atu le fa'atonuga o feso'ota'iga, mata'ituina, ma fa'atulagaina filifiliga e te maua ai le fa'atonuga sili atu i le fa'agasolo o fa'amaumauga a lau 'upega tafa'ilagi.
    Fa'afetai i le fetuutuuna'i e tu'uina atu e sui fa'atonutonu, o port ta'itasi i luga o le masini e mafai ona fetu'una'i ta'ito'atasi e fetaui ma ou mana'oga.O fa'amanuiaga e aofia ai se auala e sili atu ona sa'o mo le fa'amauina o fa'amaumauga i luga o le tulaga o lau feso'ota'iga ma le lautele lautele o filifiliga mo le fa'atulagaina o lona seti i ou mana'oga.
    E masani lava, o lenei fa'ata'ita'iga sui o le ai ai se fa'aoga i luga o le upega tafa'ilagi po'o le laina fa'atonu e mafai ai ona maua le avanoa mamao i le atina'e fa'afoe a le masini.E mafai ona e siaki i luga o le upega tafailagi pe fai ni fetuunaiga e aunoa ma le i ai i totonu o le potu e tasi ma le ki lava ia.

     

    Fa'ailoga o le kisi fa'atonutonu atoatoa ma mata'ituina:

    O le tele o ituaiga o topologies, e aofia ai le Spanning Tree Protocol, Ring, Mesh, Stacking, ma le Aggregation, o loʻo avanoa mo lona faʻapipiʻiina, faʻateleina lona faʻaogaina ma le faʻamaoni.O le fa'aogaina o le pulega mamao ma le fa'aogaina o feso'otaiga vavave fa'akomepiuta (SDN), e mafai ona mata'ituina ma au'ili'ili fa'amaumauga o femalagaiga, fa'atonutonu masini fa'ai'uga, ma fa'afitauli e o'o lava i feso'otaiga tele.Ole tele o vaega ole puipuiga e mafai ona pulea poo ai o lo'o avanoa ile feso'ota'iga, mata'itu osofa'iga ma fesoasoani e toe fa'aleleia so'o se soliga e tupu.Tulaga Au'aunaga (QoS) e fesoasoani e fa'amuamua femalagaiga ma fa'aputu fa'atasi masini fa'apenei ina ia mafai e i latou uma ona fa'aogaina le tele o punaoa o feso'otaiga.

     

    O le a le ki e le pulea?

    O le galuega e tasi a le ki e le pulea o le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi o masini faʻaogaina Ethernet i totonu o se fesoʻotaʻiga ina ia mafai ai ona fesuiaʻi faʻamatalaga ma isi.O nisi tagata latou te vaʻavaʻai i suiga le pulea o se "tagata ogatotonu."E ui ina fa'aopoopoina lelei le tele o ports i lau feso'ota'iga, e le tele se isi mea e ausia ma e le'o iloa.

    E le mafai ona fa'atonutonuina le fe'avea'i o feso'ota'iga feso'otaiga, ae e faigofie ona fa'apipi'i ona e le mana'omia se fa'atulagaga.Pau lava le taumafaiga e mana'omia o le fa'apipi'i. O ki e le'o fa'afoeina e masani ona fa'aoga i tulaga tau alamanuia e fa'afeso'ota'i ai masini pito pe fa'aopoopo le tumau vaega o masini i se feso'otaiga tele.

    O ki e le pulea e masani lava ona taugofie nai lo o latou sui fa'afoe, peita'i e na'o le leai o ni agava'a sili atu o lo'o maua i sui fa'atonutonu.

     

    O feso'ota'iga masani e le pulea, taugofie e aofia ai uiga nei:

    Fa'atonuga ma fa'agaioiga pe a fa'apipi'i i totonu. I na'o fa'aoga faigofie o feso'ota'iga, pei o fetu ma daisy filifili, o le a aoga.O le gafatia e gaosia ma teu ai laulau MAC-address e faʻaleleia ai le puleaina o feoaiga i luga o Ethernet hubs i le tele o auala.E leai se fa'aeseesega i le va o le fa'aogaina o feso'ota'iga fa'asalalau fa'asalalau ma femalagaiga fa'asalalau, lea e mafai ona o'o atu ai i fa'afitauli ogaoga fa'alavelave e ta'ua o afa fa'asalalauga.

     

    Eseesega i le va o le Managed Vs Unmanaged switch:

    O le auala e fa'aaogaina o le eseesega muamua lea i le va o le pulea ma le le pulea.O le ki faʻatonutonu e tuʻuina atu le faʻatonuga i faʻalapotopotoga o fesoʻotaʻiga, faʻatagaina i latou e faʻamuamua le fefaʻatauaʻiga LAN ma pulea lona tafe.I le isi itu, o se ki e le pulea e na'o le mana'omia o le fa'apipi'i ma ki.E mafai ai e masini a le LAN ona faia ni talanoaga patino ma le tasi.

    E le mafai ona suia le feso'ota'iga i se ki e le pulea, ae faigofie ona fa'aoga.O le iʻuga, ua faʻaaogaina e pisinisi fou.Ae ui i lea, o se ki faʻatautaia e mafai ai ona faʻatautaia LAN, faʻatulagaina, ma mataʻituina.E le gata i lea, o le fa'aogaina o le ki fa'atonutonu e fa'afaigofie ai le toe fa'aluaina ma le toe fa'aleleia o fa'amaumauga pe a tupu se masini po'o se feso'ota'iga fa'aletonu.

    O se tasi o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le puipuiga fa'avae o se fa'alava o le uafu e mafai ona lokaina, e taofia ai le fa'aogaina e le fa'atagaina i le masini.O suiga fa'atonutonu, i le isi itu, e sili atu le malosi o le saogalemu.E mafai ona tapuni filo gaioiga, faʻamautu faʻamaumauga, ma pulea fuafuaga uma ma ana fesoʻotaʻiga mataʻituina ma pulea gafatia.

    E le o se mea lilo o ki e le pulea e taugofie nai lo o latou faʻatautaia.E le gata i lea, o le tau e fesuisuiaʻi e faʻatatau i le tele o ports o loʻo maua.

    I le tele o tulaga, o se ki e le pulea o le filifiliga sili lea mo se tamai fesoʻotaʻiga, e pei o se fale poʻo se pisinisi laiti.Pisinisi o lo'o i ai le lautele o feso'ota'iga tulagavae po'o fa'alagolago i se nofoaga autu o fa'amatalaga ma e mafai ona fa'amanuiaina mai le fa'atonutonu malosi o femalagaiga feso'ota'iga e tatau ona mafaufau i se suiga pulea.

    Eseesega i le va o le Managed Vs Unmanaged switch ma le fea e fa'atau

    Managed Vs Unmanaged switch ma o fea e fa'atau?

    E tele mea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se ki faʻatautaia.Talanoa i se tagata tomai faapitoa IT po'o se pule o feso'otaiga.O nisi nei o fesili e aoga e mafaufau i ai pe a faia se faʻatauga lautele.

    e pei o ki o lo'o fa'apipi'i i le fea nofoaga?E taua le iloa pe toafia tagata ma gadgets o le a fa'aogaina le feso'otaiga i le taimi e tasi.E mafai ona fa'atautaia fefa'ataua'iga o feso'ota'iga, ma pe mana'omia le fa'atulagaina o feso'otaiga?O le a le mafua'aga e te mana'o ai e fa'aoga ki?

    E masani mo feso'ota'iga e itiiti ifo i le sefulu lua masini feso'ota'i e fa'aoga ai se ki e le'o pulea.E le gata i lea, e le mana'omia le saogalemu ma le pulega.Su'e pulea e ofoina atu le sili atu le fetuutuuna'i ma le fa'atinoga nai lo a latou paaga e le pulea.O lo'o va'aia le fa'alauteleina o le fa'aogaina i totonu o fa'alapotopotoga fa'apitoa e pei o falema'i, a'oga, ma lala sooupu a le malo.

     



    web聊天