• sales@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Forskjellen mellom single-mode SFP-modul og multi-mode SFP-modul

    Innleggstid: 26. september 2021

    En optisk modul består av en fotoelektronisk komponent, en funksjonell krets og et optisk grensesnitt.En fotoelektronisk komponent består av sender- og mottaksdeler.

    For å si det enkelt, er funksjonen til optisk modul fotoelektrisk konvertering.Sendeenden konverterer elektriske signaler til optiske signaler, og mottakerenden konverterer optiske signaler til elektriske signaler etter overføring gjennom optiske fibre.

    Enkeltmodus er representert av SM, egnet for langdistanseoverføring, mens multimodus er representert av MM, egnet for kortdistanseoverføring. Arbeidsbølgelengden til en multimodus optisk modul er 850nm, og den til en enkeltmodus optisk modul er 1310nm og 1550nm.

    20IMG_7541-拷贝

    Enkeltmodus optiske moduler brukes for langdistanseoverføring, med overføringsavstanden når 150 til 200 km. Multimodus optiske moduler brukes for kortdistanseoverføring, med overføringsavstand på opptil 5 km. Optiske enkeltmodusmoduler brukes for langdistanse overføring, med overføringsavstanden når 150 til 200 km. Optiske multimodusmoduler brukes for kortdistanseoverføring, med overføringsavstand på opptil 5 km.

    Lyskilden til multi-modus optisk modul er lysemitterende diode eller laser, mens lyskilden til single-mode optisk modul er LD eller LED med smal spektral linje.

    Multi-modus optiske moduler brukes hovedsakelig for kortdistanseoverføring, for eksempel SR.Det er mange noder og kontakter i denne typen nettverk.Derfor kan multi-modus optiske moduler redusere kostnadene.

    Single-mode optiske moduler brukes hovedsakelig i linjer med relativt høye overføringshastigheter, for eksempel MAN ( Metropoliitan area network )

    I tillegg kan multimodusenheter kun fungere effektivt på multimodusfibre, mens enkeltmodusenheter kan fungere effektivt på både enkeltmodus- og multimodusfibre.

    En optisk enkeltmodusmodul bruker dobbelt så mange komponenter som en optisk multimodusmodul.Derfor er den totale kostnaden for en enkeltmodus optisk modul mye høyere enn for en multimodus optisk modul.

    En optisk modul med høy hastighet kan ikke brukes som en optisk modul med lav hastighet.En høyhastighets optisk modul kan brukes som en lavhastighets optisk modul.Selv om noen optiske moduler er kompatible med andre optiske moduler, er andre inkompatible.

     

    Laseren som sendes ut av single-mode optisk modul kan alle gå inn i den optiske fiberen, men i den optiske fiberen er multi-mode overføring, er spredningen relativt stor, kort avstand overføring er ok.Men som den optiske kraften til mottakerenden øker, kan den optiske kraften til mottakeren bli overbelastet.Derfor anbefales det å bruke enkeltmodus optiske fibre i stedet for multimodus optiske fibre for enkeltmodus optiske moduler.

    Optiske moduler må brukes i peer-modus.For eksempel må overføringshastigheten, overføringsavstanden, overføringsmodusen og arbeidsbølgelengden til de optiske modulene ved sende- og mottakssiden være den samme.Grensesnittspesifikasjoner for optiske moduler med ulike overføringsavstander varierer sterkt, og optiske moduler med lange overføringsavstander har høye priser. Sammenkoblingen kan realiseres ved å tilpasse passende optisk dempning i henhold til den faktiske nettverkssituasjonen.

    Når den sendeoptiske kraften til peer-enden er større enn den øvre grensen for den optiske mottakseffekten til den lokale optiske modulen, må du koble til en optisk dempe det optiske signalet på koblingen, og deretter koble til den lokale optiske modulen. Lang avstand optisk modul For kortdistanseapplikasjoner, bruk optisk demping, spesielt for selvsløyfeapplikasjoner, for å unngå å brenne den optiske modulen.

     



    web聊天