• Giga@hdv-tech.com
  • 24H lawelawe pūnaewele:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    ʻO ka hōʻano pāpaʻi IPV4

    Ka manawa hoʻouna: Iulai-26-2023

    ʻO IPv4 ka hā o ka Internet Protocol (IP) a me ka protocol mua i hoʻohana nui ʻia i hoʻokumu i ke kumu o ka ʻenehana pūnaewele o kēia mau lā.Hāʻawi ʻia kēlā me kēia hāmeʻa a me ka pūnaewele i pili i ka Pūnaewele i kahi helu kūʻokoʻa i kapa ʻia he IP address.He helu 32-bit ka helu IPv4 i haku ʻia me ʻehā decimals.Ma waena o kēlā me kēia mea hoʻokaʻawale Decimal he helu ma waena o 0 a me 255. Laʻana: 192.0.2.235
    I kēia mau lā, ma muli o ke ʻano hou o IPv6, ʻo IPv4 ke kumu no ka hapa nui o nā hana pūnaewele, a ua hoʻonohonoho ʻia nā mea he nui me IPv4.Ma kēia kūlana, ʻaʻole hiki i ka hapa nui o nā mea hana ke kamaʻilio me ka hoʻohana ʻana i ka IPv6, ka hopena i nā poʻe he nui, nā ʻoihana, a me nā mea ʻē aʻe e pono mau ana iā IPv4.A laila, e hoʻolauna mākou i ka format packet o IPv4.
    Hōʻano pūʻolo IPv4

    wps_doc_0

    (1)ʻO ka manahelu kahua no 4 bits, e hōʻike ana i ka mana o ka IP protocol.
    (2)IP Header Length, hoʻohana ʻia kēia kahua no ka wehewehe ʻana i ka lōʻihi o ke poʻo IP, no ka mea, aia nā ʻāpana koho lōʻihi i loko o ke poʻo IP.Aia kēia ʻāpana i 4 mau bits, me ka wae lōʻihi o 4 bytes, ʻo ia hoʻi, ʻo ka waiwai ma kēia māhele = IP header long (in bytes)/longth unit (4 bytes).
    (3)ʻAno lawelawe: 8 bit ka loa.
    PPP: Hōʻike nā huahelu mua ʻekolu i ka mea nui o ka pūʻolo.ʻOi aku ka nui o ka waiwai, ʻoi aku ka nui o ka ʻikepili Nui
    000 (Maʻamau) Maʻamau
    001 (Priority) priority, hoʻohana ʻia no ka ʻoihana ʻikepili
    010 (Koke) koke, no ka ʻoihana ʻikepili
    011 (Flash) māmā māmā no ka lawe leo
    100 (Flash Overrides) wikiwiki no ka ʻoihana wikiō
    101 (ko'iko'i) CRI/TIC/ECP ko'iko'i no ka lawe leo
    110 (Internet Control) Mana pūnaewele waena, hoʻohana ʻia no ka hoʻokele pūnaewele, e like me nā protocol routing
    111 (Mana Pūnaewele) mana pūnaewele, hoʻohana ʻia no ka hoʻokele pūnaewele
    DTRCO: He 5 huahelu hope loa
    (1000) D lohi: 0: lohi min, 1: hoemi i ka lohi e like me ka hiki.
    (0100) T Throughput: 0: max throughput (maximum throughput), 1: E ho'āʻo e hoʻonui i ke kaʻa e like me ka hiki.
    (0010) R hilinaʻi: 0: max throughput, 1: hoʻonui i ka hilinaʻi
    (0001) M ke kumu kūʻai: 0: min ke kumu kūʻai o ka Pōʻakahi (ke ala liʻiliʻi ma luna o ke poʻo), 1: hoʻemi i ke kumukūʻai e like me ka hiki.
    (0000): maʻamau (lawelawe maʻamau).
    (4)Ka lōʻihi o ka ʻeke IP: 16 bits ka loa.ʻO ka lōʻihi o kahi ʻeke IP i helu ʻia ma nā bytes (me ke poʻo a me ka ʻikepili), no laila ʻo ka lōʻihi loa o kahi pā IP he 65 535 bytes.No laila, ka nui o ka packet payload=Ka huina IP packet long - IP header long.
    (5)Mea hōʻike: 16 bits ka loa.Hoʻohana ʻia kēia kahua me nā kahua Hae a me Fragment Offer e hoʻokaʻawale i nā ʻeke kiʻekiʻe kiʻekiʻe.Ma hope o ka hoʻokaʻawale ʻana o ka mea hoʻokele i kahi ʻeke, hōʻailona ʻia nā ʻeke liʻiliʻi a pau i hoʻokaʻawale ʻia me ka waiwai like, i hiki ai i ka mea hoʻokele ke hoʻomaopopo i ka ʻeke o ka ʻeke ʻāpana.
    (6)Hae: 3 bit ka loa.
    ʻAʻole hoʻohana ʻia ka huahelu mua o kēia kahua.
    ʻO ka bit ʻelua ka bit DF (Do not Fragment).Ke hoʻonohonoho ʻia ka bit DF i ka 1, hōʻike ia ʻaʻole hiki i ke alalai ke hoʻokaʻawale i ka ʻeke papa luna.Inā ʻaʻole hiki ke hoʻouna ʻia kahi ʻeke papa luna me ka ʻole o ka ʻāpana, e hoʻolei ka mea alalai i ka ʻeke papa luna a hoʻihoʻi i kahi memo hewa.
    ʻO ke kolu o ka bit ka MF (More Fragments) bit.Ke hoʻokaʻawale ka mea alalai i kahi ʻeke papa luna, hoʻonohonoho ia i ka bit MF i ka 1 ma ke poʻo o ka ʻeke IP koe wale nō ka māhele hope.
    (7)Hoʻopiʻi ʻāpana: He 13 bits ka lōʻihi, i ana ʻia ma nā ʻāpana o 8 octets.Hōʻike i kahi o ka ʻeke IP i loko o ka ʻeke ʻāpana, i hoʻohana ʻia e ka hopena e hoʻohui a hoʻihoʻi i ka ʻeke IP.
    (8)Ka manawa e ola ai (TTL): ʻO ka lōʻihi he 8 bits, i hoʻolālā mua ʻia i kekona (s), akā ua ana maoli ʻia i loko o nā hops.ʻO ka waiwai paʻamau i manaʻo ʻia he 64. Ke hoʻouna ʻia nā ʻeke IP, hāʻawi mua ʻia kahi waiwai kikoʻī i kēia kahua.Ke hele ka ʻeke IP ma kēlā me kēia alalai ma ke ala, e hoʻemi kēlā me kēia mea alalai ma ke ala i ka waiwai TTL o ka ʻeke IP ma 1. Inā hoʻemi ʻia ka TTL i 0, e hoʻolei ʻia ka pā IP.Hiki i kēia kahua ke pale i nā ʻeke IP mai ka hoʻomau mau ʻia ʻana i ka pūnaewele ma muli o nā puka alahele.
    (9)Kūkākūkā: 16 bits ka loa.Hoʻohana ʻia no ka ʻike pololei ʻana i nā poʻomanaʻo IP, akā ʻaʻole i hoʻokomo i ka ʻāpana ʻikepili.No ka mea pono e hoʻololi kēlā me kēia router i ka waiwai TTL, e helu hou ke alalai i kēia waiwai no kēlā me kēia ʻeke e hele ana
    (10)Poʻomanaʻo Checksum: 16 bits ka loa.Hoʻohana ʻia no ka ʻike pololei ʻana i nā poʻomanaʻo IP, akā ʻaʻole i hoʻokomo i ka ʻāpana ʻikepili.No ka mea pono e hoʻololi kēlā me kēia router i ka waiwai TTL, e helu hou ke alalai i kēia waiwai no kēlā me kēia ʻeke e hele ana
    (11)Nā Kūlana a me nā wahi e hele ai: ʻO nā helu ʻelua he 32 bits.E ʻike i ke kumu a me ka helu wahi e hele ai o kēia ʻeke IP.E ʻoluʻolu, inā ʻaʻole hoʻohana ʻia ʻo NAT, ʻaʻole e loli kēia mau ʻōlelo ʻelua i ke kaʻina hana holoʻokoʻa.
    (12)Nā koho: He kahua hoʻololi lōʻihi kēia.He koho kēia kahua a hoʻohana nui ʻia no ka hoʻāʻo ʻana, a hiki ke kākau hou ʻia e ka mea hoʻomaka e like me ka mea e pono ai.Aia nā mea koho i kēia mau mea:

    •Ka hoʻokuʻu ʻana i nā kumu ala: E hoʻolako i ka moʻo o nā helu IP no nā mea hoʻopili router.Pono e hoʻouna ʻia nā ʻeke IP ma kēia mau IP address, akā ua ʻae ʻia e hoʻokuʻu i nā mea hoʻokele lehulehu ma waena o ʻelua mau helu IP.
    • ʻO ke alahele kumu koʻikoʻi: E hoʻolako i ka moʻo o nā helu IP no nā mea hoʻopili router.Pono e hoʻouna ʻia nā ʻeke IP ma kēia mau IP address, a inā ʻaʻole ka hop aʻe i ka papa helu IP, hōʻike ia i kahi hewa.
    •Hoʻopaʻa ala: E hoʻopaʻa i ka helu IP o ka mea hoʻohana i waho i ka wā e haʻalele ai ka ʻeke IP i kēlā me kēia alalai.
    •Papa manawa: E hoʻopaʻa i ka manawa i haʻalele ai kahi ʻeke IP i kēlā me kēia alalai.
    •Padding: No ka mea he 32 bits ka wae o ka IP header, pono ka loa o ka IP header he helu helu o 32 bits.No laila, ma hope o ke koho koho, e hoʻopiha ka protocol IP i kekahi mau zeros e hoʻokō i kahi helu helu o 32 bits.
    Hiki ke hoʻohana pinepine ʻia ka ʻikepili IPV4 i kā mākou huiONUnā lako pūnaewele, a me kā mākou pūnaewele pili i nā huahana kūʻai wela e uhi i nā ʻano like ʻoleONUhuahana series, me ACONU/ kamaʻilioONU/akamaiONU/ pahuONU, etc. ʻO ka mea i lunaONUHiki ke hoʻohana ʻia nā huahana series no nā pono pūnaewele ma nā ʻano hiʻohiʻona like ʻole.Welina mai i ka poʻe a pau e hele mai a loaʻa i ka ʻike loea kikoʻī o ka huahana.

    wps_doc_1


    pūnaewele聊天