• sales@hdv-tech.com
  • 24H Au'aunaga i luga ole laiga:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Mai le 100G i le 400G, o le a le ituaiga "autu" mana e manaʻomia mo fesoʻotaʻiga nofoaga autu?

    Taimi meli: Aukuso-05-2019

    "Fesootaiga" ua avea ma "manaomia" mo le tele o tagata i aso nei.

    O le mafuaʻaga e mafai ai ona oʻo mai se vaitau fesoʻotaʻiga faigofie, "tekinolosi fesoʻotaʻiga fiber-optic" e mafai ona faʻapea e taua tele.

    I le 1966, na tuʻuina atu ai e le sorghum Saina Peretania le manatu o le fiber optical, lea na faʻafefe ai le tumutumu o le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga fiber i le lalolagi atoa. faiga faʻafesoʻotaʻi e faʻaaoga ai le fiber multimode i aso muamua na vave faʻafeiloaʻi i le amataga o le 1980. By 1990, o le tolu-tupulaga faʻaogaina o le galu opitika o loʻo galue i le 2.4 Gb / s ma le 1.55 μm na mafai ona tuʻuina atu auaunaga tau fesoʻotaʻiga faʻapisinisi.

    O le “tama o fibre” sorghum, o lē na faia se sao taua i le “faaliliuina atu o le malamalama i alava mo fesootaiga opitika,” na tuuina atu i le 2009 Nobel Prize in Physics.

    O feso'ota'iga alava mata ua avea nei ma se tasi o poutū autu o feso'ota'iga fa'aonaponei, o lo'o ta'alo ai se sao taua i feso'ota'iga fa'aonaponei.O lo'o va'aia fo'i o se fa'ailoga taua o le suiga fou fa'atekonolosi a le lalolagi ma le auala autu o le tu'uina atu o fa'amatalaga i le sosaiete fa'amatalaga i le lumana'i.

    I tausaga talu ai nei, o le maketi faʻaoga o faʻamatalaga tetele, cloud computing, 5G, Initaneti o Mea ma le atamai faʻapitoa ua vave ona atiaʻe.O le maketi o talosaga e le'i fa'aaogaina o lo'o o'o mai o lo'o fa'atupuina ai le fa'atupulaia o fa'amaumauga.O feso'ota'iga nofoaga autu o fa'amatalaga ua fa'asolosolo ona atina'e i su'esu'ega feso'ota'iga mata.nofoaga vevela.

    谷歌大型数据中心内部 I totonu ole nofoaga autu o fa'amatalaga tele a Google

    O le nofoaga autu o faʻamaumauga o loʻo i ai nei e le o toe na o se tasi poʻo ni nai potu komepiuta, ae o se seti o faʻamaumauga o faʻamaumauga. Ina ia ausia le galuega masani a le tele o auaunaga Initaneti ma maketi faʻaoga, e manaʻomia ona galulue faʻatasi nofoaga autu o faʻamaumauga. ma fegalegaleai tele o faamatalaga i le va o nofoaga autu o faamatalaga ua faatupuina ai le manaoga mo fesootaiga nofoaga autu o faamatalaga, ma ua avea fesootaiga fiber opitika o se auala talafeagai e ausia ai fesootaiga.

    E le pei o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga masani, fesoʻotaʻiga nofoaga autu o faʻamatalaga e manaʻomia e maua ai faʻamatalaga sili atu ma sili atu le tele o fesoʻotaʻiga, lea e manaʻomia ai le fesuiaʻiina o masini e maua ai le saoasaoa maualuga, faʻaitiitia le eletise, ma le tele o le miniaturization. ausia o le opitika transceiver module.

    O nisi malamalama faavae e uiga i modules transceiver opitika

    O fesoʻotaʻiga faʻamatalaga e masani ona faʻaaogaina fiber opitika e pei o le faʻasalalauga, ae o le faʻatusatusaga o loʻo iai nei ma auʻiliʻiliga e tatau foi ona faʻavae i luga o faʻailoga eletise, ma o le module transceiver opitika o le masini autu mo le mauaina o le liua o le photoelectric.

    O vaega autu o le masini faʻapipiʻi o le Transimitter (Light Emitting Submodule) / Receiver (Light Receiving Submodule) poʻo le Transceiver (Optical Transceiver Module), eletise eletise, ma e aofia ai foʻi vaega passive e pei o tioata, vaeluaga, ma tuʻufaʻatasia.Tu'ufa'atasiga ta'amilosaga pito i tua.

    I le fa'ai'uga fa'asalalau: o le fa'ailo eletise ua liua i se fa'ailoga mata e ala i le Transimitter, ona tu'uina atu lea i le fibre opitika e le mea fa'apipi'i; ma liua i se faailo eletise ma auina atu i le iunite komepiuta mo le gaioiga.

    光收发模块示意图

    Optical transceiver module schematic

    Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi tuʻufaʻatasia optoelectronic, o le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le module transceiver opitika ua faia foi ni suiga.Aʻo leʻi faʻatūina le faʻaogaina o masini faʻapipiʻi, na atiaʻe e le tele o meafaigaluega telefoni feaveaʻi i aso muamua.O feso'ota'iga na eseese ma e le mafai ona fa'aoga lautele.O le mea lea na le mafai ai ona fesuia'i modules transceiver optical. Mo le atina'eina o le alamanuia, na o'o mai ai le "Multi Source Agreement (MSA)" mulimuli.Faatasi ai ma le MSA standard, o kamupani na taulaʻi tutoʻatasi i le atinaʻeina o le Transceiver na amata ona tulaʻi mai, ma faʻatupulaia le pisinisi.

    E mafai ona vaevaeina le module transceiver opitika i SFP, XFP, QSFP, CFP, ma isi e tusa ai ma le pepa afifi:

    · SFP (Small Form-factor Pluggable) o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo telefoni feaveaʻi ma datacom talosaga e lagolagoina e oʻo atu i le 10Gbps fua faatatau.

    O le XFP (10 Gigabit Small Form Factor Pluggable) o se 10G-rate small form factor pluggable transceiver module e lagolagoina le tele o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e pei ole 10G Ethernet, 10G Fiber Channel, ma SONETOC-192.XFP transceivers e mafai ona faʻaogaina i fesoʻotaʻiga faʻamatalaga ma maketi o feso'ota'iga ma ofoina atu le sili atu le fa'aaogaina o le eletise nai lo isi transceiver 10Gbps.

    QSFP (Quad Small Form-factor Pluggable) ose fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'iina mo fa'amatalaga feso'ota'iga fa'amatalaga maualuga.E tusa ai ma le saoasaoa, e mafai ona vaevaeina le QSFP i 4 × 1G QSFP, 4 × 10GQSFP +, 4 × 25G QSFP28 modules optical.I le taimi nei QSFP28 ua faʻaaogaina lautele i nofoaga autu o faʻamaumauga a le lalolagi.

    · O le CFP (Centum gigabits Form Pluggable) e fa'avae i luga o se fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'avasegaga fa'a-vaeluaga o feso'ota'iga vaeluaga fa'atasi ma le saoasaoa o felauaiga o le 100-400 Gbps.O le tele o le module CFP e sili atu nai lo le SFP / XFP / QSFP, ma e masani ona faʻaaogaina mo felauaiga mamao e pei o fesoʻotaʻiga eria.

    Optical transceiver module mo fesootaiga nofoaga autu o faamatalaga

    E mafai ona vaevaeina fesoʻotaʻiga nofoaga autu o faʻamatalaga i ni vaega se tolu e tusa ai ma le ituaiga fesoʻotaʻiga:

    (1) O le nofoaga autu o faʻamatalaga i le tagata faʻaoga e faʻatupuina e le tagata faʻaaogaina amioga e pei o le suʻesuʻeina o le itulau webpage, auina atu ma le mauaina o imeli ma ata vitio e ala i le mauaina o le ao;

    (2) Feso'ota'iga nofoaga autu o fa'amaumauga, e masani ona fa'aogaina mo le toe fa'aliliuina o fa'amaumauga, polokalame ma fa'aleleia faiga;

    (3) I totonu o le nofoaga autu o faʻamatalaga, e masani ona faʻaaogaina mo le teuina o faʻamatalaga, faʻatupuina ma le mining.E tusa ai ma le faʻamatalaga a Cisco, o faʻamatalaga faʻamatalaga i totonu o fesoʻotaʻiga i totonu e sili atu i le 70% o fesoʻotaʻiga nofoaga autu o faʻamatalaga, ma o le atinaʻeina o le fausiaina o faʻamaumauga o faʻamatalaga ua faʻavaeina ai le atinaʻeina o modules opitika maualuga.

    O loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o fefaʻatauaʻiga o faʻamatalaga, ma o le faʻasologa tele ma le faʻamafola o le nofoaga autu o faʻamatalaga o loʻo faʻaosoina ai le atinaʻeina o modules mataʻutia i itu e lua:

    · Fa'ateleina le fa'asalalauina o mana'oga

    · Faʻateleina le aofaʻi o manaʻoga

    I le taimi nei, o manaʻoga o faʻasalalauga faʻapitoa o faʻamatalaga faʻavaomalo ua suia mai le 10 / 40G optical modules i le 100G optical modules. China's Alibaba Cloud Promotion o le a avea ma tausaga muamua o le tele o le faʻaogaina o le 100G optical modules i le 2018. E faʻamoemoe e faʻaleleia 400G modules opitika i le 2019.

    阿里云光模块演进路径

    Ali cloud module evolution ala

    O le tulaga o nofoaga autu o faʻamatalaga tetele ua mafua ai le faʻateleina o manaʻoga mamao o felauaiga.O le mamao faʻasalalau o alava multimode e faʻatapulaʻaina e ala i le faʻateleina o le fua o faʻailoga ma e faʻamoemoeina e faasolosolo malie ona suia i fibers mode tasi.Mo mamao eseese, o loʻo i ai ni fofo talafeagai eseese. Mo le fesoʻotaʻiga i le mamao mamao e manaʻomia mo fesoʻotaʻiga nofoaga autu o faʻamatalaga, o loʻo i ai ni fofo fou se lua na fanau mai MSA:

    · PSM4(Faiga Tusa’o Fa’atasi 4 laina)

    · CWDM4(Vaega Uumi Sao ole Galu Fa'atele 4 laina)

    Faatasi ai ma i latou, o le faʻaaogaina o le fiber PSM4 e fa taimi o le CWDM4.A umi le fesoʻotaʻiga, o le tau ole fofo CWDM4 e maualalo.Mai le laulau o loʻo i lalo, e mafai ona tatou vaʻai i se faʻatusatusaga o le nofoaga autu o faʻamatalaga 100G faʻaogaina faʻapipiʻi module:

    1e47d1558c00afd32cb55c0c6894425a_07145415965314

    I aso nei, o le faʻaaogaina o tekonolosi o 400G optical modules ua avea ma taulaiga o pisinisi. maua, maualalo le pisapisao, miniaturization ma tuufaatasia, e faafetaiaʻia manaʻoga o soʻo se tupulaga uaealesi fesoʻotaʻiga ma ultra-tele-tele-tele faʻamatalaga nofoaga autu fesoʻotaʻiga talosaga.

    O le amataga o le 400G optical module na faʻaaogaina le 16-channel 25G NRZ (Non-Returnto Zero) faʻaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le CFP8 package. O le lelei o le 25G NRZ faʻaogaina le faʻaogaina o tekonolosi ua matua i luga o le 100G optical module e mafai ona nono, ae o le le lelei o le e manaʻomia le tuʻuina atu o faʻailoga 16 i le tutusa, ma o le faʻaaogaina o le eletise ma le voluma e matua tele lava, e le talafeagai mo faʻamatalaga nofoaga autu o faʻamatalaga. Amplitude Modulation) faʻaogaina faʻailoga e masani ona faʻaaogaina e iloa ai le faʻasalalauga 400G.

    I le tulaga o le afifiina o module, OSFP poʻo le QSFP-DD o loʻo faʻaaogaina, ma e mafai e pusa uma e lua ona tuʻuina atu fesoʻotaʻiga eletise eletise 8. I le faʻatusatusaina, o le QSFP-DD afifi e laʻititi i le lapopoa ma sili atu ona talafeagai mo faʻamatalaga nofoaga autu;o le pusa OSFP e laʻititi lapoʻa i le lapopoa ma faʻaaogaina le tele o le malosi, e sili atu ona talafeagai mo talosaga telefoni.

    Iloilo le "autu" mana o 100G/400G opitika modules

    Ua matou faʻaalia puupuu le faʻatinoina o le 100G ma le 400G modules optical.O mea nei e mafai ona vaʻaia i ata faʻataʻitaʻi o le 100G CWDM4 solution, le 400G CWDM8 solution ma le 400G CWDM4 solution:100G CWDM4 fa'atagata

    100G CWDM4 fuafuaga

    400G CWDM8 fa'ailo

    400G CWDM8 fuafuaga

    400G CWDM4 fa'atagata

    400G CWDM4 fuafuaga

    I totonu o le module opitika, o le ki e iloa ai le liua o faailoilo photoelectric o le photodetector.Ina ia ausia mulimuli nei fuafuaga, o a ituaiga o manaoga e te manaʻomia e faʻafetaui mai le "autu"?

    O le 100G CWDM4 solution e manaʻomia ai le faʻatinoina o le 4λx25GbE, o le 400G CWDM8 solution e manaʻomia ai le 8λx50GbE faʻatinoga, ma le 400G CWDM4 solution e manaʻomia ai le 4λx100GbE faʻatinoga. E fetaui ma le auala faʻaogaina, o le 100G CWDM4 ma le 400G CWDM8 fua faʻatatau e manaʻomia ai le modulation modulation. 25Gbd ma 53Gbd masini. O le 400G CWDM4 polokalame faʻaaogaina le PAM4 modulation scheme, lea e manaʻomia ai foi le masini e maua ai se fua faʻatatau o le 53Gbd pe sili atu.

    Ole fua ole suiga ole masini e fetaui ma le bandwidth masini.Mo se 1310nm band 100G module optical, o le bandwidth 25GHz InGaAs detector poʻo le detector array e lava.



    web聊天