• Giga@hdv-tech.com
  • 24H Au'aunaga i luga ole laiga:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Folasaga ile PON Technology

    Taimi meli: Nov-19-2019

    1. Faʻavae faʻavae o le PON

    PON (Passive Optical Network)

    O le PON o se fesoʻotaʻiga avanoa faʻapipiʻi e tasi-fiber e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le point-to-multipoint (P2MP).O le PON system e aofia ai se laina faʻapipiʻi (OLT), se fesoʻotaʻiga tufatufaina opitika (ODN), ma se iunite fesoʻotaʻiga opitika (ONU) i luga o le itu faʻaoga o le ofisa tutotonu, ma o se faiga faʻavae e tasi-fiber bidirectional.I le itu i lalo (OLT i le ONU), o le faailo na lafoina e le OLT e oʻo atu i ONU taʻitasi e ala i le ODN. .Ina ia aloese mai feteʻenaʻiga faʻamatalaga ma faʻaleleia le lelei o fesoʻotaʻiga, o le faʻaogaina o le uplink e faʻaaogaina le tele o auala avanoa TDMA, ma faʻatautaia le tuʻuina atu o faʻamatalaga o ONU taʻitasi.O le ODN o lo'o tu'uina atu auala fa'apitoa i le va o le OLT ma le ONU.O le faʻasologa o le PON o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i lalo.

    01

    PON faiga fa'asinomaga fausaga

    O le OLT o loʻo i luga o le itu o fesoʻotaʻiga ma tuʻu i le ofisa tutotonu.E mafai ona avea ma se L2 ki poʻo se L3 router, tuʻuina atu fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga ma avanoa, faʻatagaina opitika / eletise liua, faʻasoa bandwidth, ma le puleaina o fesoʻotaʻiga taʻitasi, faʻatasi ai ma le mataʻituina ma le puleaina o taimi moni.Ma galuega tausi.O le ONU o loʻo i luga o le itu faʻaoga e faʻatino ai le faʻaogaina ma le faʻaleleia o le puleaina o faʻailoga eletise eseese, ma tuʻuina atu se faʻaoga-ituaiga.O le OLT ma le ONU e fesoʻotaʻi i se vaeluaga opitika passive, ma faʻaogaina le vaeluaga faʻapipiʻi e tufatufa faʻamaumauga lalo ma faʻapipiʻi faʻamaumauga uplink.I le faʻaopoopoga i meafaigaluega faʻapipiʻi, o le PON system e le manaʻomia ni vaega eletise ma o lea e le mautonu.

    O loʻo faʻaaogaina e le PON se tekinolosi faʻapipiʻiina o le wavelength division multiplexing (WDM) faʻatasi ai ma le downlink 1490 nm / uplink 1310 nm galu umi faʻatasi i luga o se fiber e tasi.O le itu agai i luga o le itu-i-itu-ituaiga auala, ma le itu i lalo o se auala faasalalau.O le ata o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai le fausaga autu o le PON.

    02

    Fa'asologa o feso'ota'iga autu o le PON

    I le itu i lalo, o le OLT e tuʻuina atu faʻamatalaga faʻamatalaga i ONU uma i se faʻasalalauga faʻasalalauga, o pusa taʻitasi o loʻo tauaveina se ulutala ma se faʻasalalauga i le faʻamatalaga o le ONU.A oʻo mai le pusa faʻamatalaga i le ONU, o le MAC layer o le ONU e faʻatinoina le faʻatonuga o le tuatusi, aveese mai le pepa faʻamatalaga o ia lava, ma lafoai isi faʻamaumauga.

    O le fa'aogaina o feso'ota'iga e fa'aogaina le Time Division Multiplexing (TDM) tekonolosi, ma o fa'amatalaga uplink o le tele o ONU o lo'o fa'atūina ai se fa'amatalaga TDM e tu'uina atu i le OLT.

    2. Fa'ailoga laina mata'utia (OLT)

    O le laina opitika laina (OLT) galue e tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga mataʻutia i le va o fesoʻotaʻiga auaunaga ma le ODN, ma tuʻuina atu auala eseese mo le felauaiga o auaunaga eseese.O le OLT o lo'o iai i totonu o se vaega autu, se laulau tautua, ma se fa'alapotopotoga lautele.O le 'au'aunaga pito sili ona tu'uina atu taulaga tautua ma lagolagoina le tele o auaunaga;o le vaega autu e maua ai le fesoʻotaʻiga, faʻateleina, ma faʻasalalauga;ma le vaega lautele e maua ai le sapalai eletise ma galuega tau pulega.

    O le i ai o le OLT e mafai ona faʻaitiitia ai le fesoʻotaʻiga vavalalata i le va o fesoʻotaʻiga auaunaga pito i luga ma le atinaʻe faʻapitoa, o le tagata e tauaveina, le upega tafailagi, ma le faʻaogaina o masini o le masini avanoa, ma e mafai ona tuʻuina atu se faʻaogaina o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.

    O galuega autu a le OLT e aofia ai: galuega fa'asoa fa'atasi ma galuega fa'afetaui DN.

    O galuega fa'akomepiuta a le OLT e aofia ai: galuega tau tautua, galuega fetuutuuna'i feso'ota'iga feso'ota'iga, fa'agasologa fa'ailoga fa'ailoga, ma le puipuiga o feso'ota'iga auaunaga.

    Ole galuega masani ole OLT e masani ona aofia ai galuega ole OAM ma galuega fa'aletino.

    O le malosi fa'apitoa e fa'aulu mai i le OLT e masani ona fa'aaogaina i nofoaga nei.

    Splitter: O le tele o le numera o shunt, o le tele foi lea o le gau.

    l Fiber: O le umi o le mamao, o le tele o le gau.

    l ONU: O le tele o le numera, o le sili atu foi lea o le mana o le OLT e manaʻomia.Ina ia faʻamautinoa o malosiaga taʻitasi e oʻo atu i le ONU e maualuga atu nai lo le mauaina o le lagona ma e iai se faʻailoga patino, o le paketi e tatau ona faʻavae i luga o le aofaʻi moni ma le tufatufa faʻafanua.

    3.Optical tufatufaga feso'ota'iga

    Ole feso'ota'iga fa'asoa fa'apitoa (ODN) o se auala mo le tu'uina atu o feso'ota'iga i le va o le OLT ma le ONU.O lana galuega autu o le faʻamaeʻaina o faʻamatalaga faʻasalalau ma tufatufaina i le va o le OLT ma le ONU, ma faʻatuina se faʻasalalauga faʻamatalaga faʻaiʻuga i le va o le ONU ma le OLT.

    O le faʻatulagaina o le ODN e masani lava o se point-to-multipoint mode, o lona uiga, e tele ONU e fesoʻotaʻi atu i le tasi OLT e ala i le tasi ODN, ina ia mafai e le tele o ONU ona faʻasoa le faʻaogaina o fesoʻotaiga i le va o le OLT ma le ODN ma le masini optoelectronic o le OLT. .

    (1) Fa'atulagaina o le ODN

    O vaega fa'apitoa e fa'atupuina ai le ODN o: alava fa'asolo e tasi ma uaea fibre optic, feso'ota'iga, vaeluaga opitika passive (OBD), attenuators opitika passive, ma feso'ota'iga fiber optic.

    (2) Faʻasologa o luga o le ODN

    O le topology o se fesoʻotaʻiga ODN e masani lava o se faʻasologa-i-multipoint structure, lea e mafai ona vaevaeina i se fetu, se laau, se pasi, ma se mama.

    03

     

    fausaga feso'ota'iga ODN

     

    (3) Fa'atulagaina mo le malosi ma le fa'atalitali puipuia

    O le fa'atulagaina o le puipuiga malosi/standby o le feso'ota'iga ODN e masani lava ona fa'atūina ni auala fa'asalalau se lua mo fa'ailoga fa'apitoa e tu'uina atu e le feso'ota'iga ODN.Pe a le manuia le alalaupapa muamua, e mafai ona otometi lava ona fesuiai i le isi alalaupapa e lafo ai faailoilo opitika, e aofia ai filo opitika, OLTs, ONUs, ma le tulaga muamua ma le puipuiga faaleoleo o le fiber transmission.

    O alava fe'avea'i autu ma fa'atalitali e mafai ona i totonu o le uaea fa'apitoa po'o uaea fa'apitoa eseese.E mafai ona fa'apipi'i laina fa'apipi'i 'autu ma fa'asao, ina ia sili atu le fa'atinoga o le puipuiga.

    (4) uiga fa'asalalau fa'apitoa o le ODN

    O faʻataʻitaʻiga a le ODN e tatau ona faʻamautinoa e mafai ona tuʻuina atu soʻo se auaunaga o loʻo vaʻaia i le taimi nei e aunoa ma ni suiga tetele, o se manaʻoga e iai se aafiaga tele i uiga o vaega eseese o le passive.O mana'oga e ono a'afia ai uiga fa'apitoa o le ODN e fa'apea.

    l Fa'amanino ole umi ole galu: E le tatau ona a'afia le fa'amanino ole fa'ailoga opitika fe'avea'i.O le faʻailoga faʻapitoa e manaʻomia e le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi mamanu e tatau ona faʻasalalau manino, ma maua ai le faʻaogaina o le polokalama WDM i le lumanaʻi.O le faavae.

    l Reversibility: Pe a fesuiaʻi le gaosiga ma le faʻaogaina o le ODN network, o uiga faʻasalalau o le ODN network e le tatau ona suia tele, o lona uiga, o le suiga o le faʻasalalauga faʻasalalau ma uiga leiloa opitika e tatau ona laʻititi.O lenei mea e faʻafaigofie ai le mamanu o fesoʻotaʻiga.

    l Tulaga o feso'ota'iga fa'atinoga: O le feso'ota'iga ODN e tatau ona fa'atumauina fa'ailoga mata'utia.O uiga faʻasalalau o le ODN network e tatau ona ogatasi ma le OFSAN atoa ma le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga atoa.O le faʻasalalauga faʻasalalau ma uiga gau opitika e tatau ona fetaui mo le OFSAN atoa.

    (5) Fa'asologa o galuega a le ODN

    O fa'amaufa'ailoga e fa'amautu ai le fa'atinoina o le fa'aogaina o alavai fa'apitoa o le faiga atoa e fa'apea.

    l ODN opitika ala gau: o le eseesega i le va o le maualalo o le mana feaveai ma le maualuga maua lagona lagona.

    l Le maualuga o le gau fa'atagaina: o le eseesega i le va o le maualuga o le eletise ma le maualuga o le mauaina o lagona.

    l La'ititi la'ititi fa'atagaina le gau: o le eseesega i le va o le la'ititi o le mana fa'asalalau ma le maualalo o le mauaina o lagona maaleale (ova le uta).

    (6) Mafaufauga o le ODN

    O le ata o le ODN e faʻalagolago i le toe faʻafoʻi mai o vaega eseese o loʻo fausia ai le ODN ma soʻo se mea e mafaufau i ai i luga o le auala mata.I se tulaga lautele, e tatau ona sili atu mafaufauga eseese uma nai lo35 dB, ma e tatau ona sili atu le maualuga o le fa'ata'ita'iga tu'ufa'atasi o le alava50 dB.

    4. Vaega o Feso'ota'iga Optical (ONU)

    O le vaega o fesoʻotaʻiga opitika (ONU) o loʻo tu i le va o le ODN ma le faʻaogaina o meafaigaluega, ma tuʻuina atu se faʻaoga faʻapitoa i le va o le tagata faʻaoga ma le ODN ma se eletise eletise ma le itu faʻaoga e faʻatino ai le gaioiga ma le faʻaleleia o le puleaina o faʻailoga eletise eseese.O le ONU o loʻo faʻapipiʻiina i luga ole laiga autu, se laulau tautua, ma se faʻasalalauga lautele.O le vaega o auaunaga e masani lava ona faasino i ports tagata faaaoga;o le vaega autu e maua ai fesoʻotaʻiga multiplexing ma optical interface;ma le fa'alapotopotoga lautele e tu'uina atu le eletise ma pulega fa'aleleia.

    5. faiga talosaga PON

    E lelei le faʻamaoniaina o pisinisi a le PON, ma i le mataupu faavae e mafai ona faʻaoga i soʻo se faʻailoga ma fua faʻailoga.Pe a faʻatusatusa i fesoʻotaʻiga mataʻitusi faʻamalosi, o le tekonolosi PON o loʻo faʻaalia e ala i le tausiga faigofie, tau maualalo (faʻasaoina fiber ma fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi), bandwidth faʻasalalau maualuga ma le maualuga o le tau o tau.O nei uiga o le a faʻatumauina ai se avanoa faʻatauvaʻa mo se taimi umi, ma o le PON e masani lava ona manatu o le atinaʻeina o le lumanaʻi o fesoʻotaʻiga avanoa.

    O le talosaga sili ona talafeagai mo le PON o le: o le vaega o le fesoʻotaʻiga avanoa latalata i le pito o le tagata faʻatau;e le fa'amamafaina e le tagata fa'atau le 'au'aunaga a le ONU le mana'omia o le toe fa'afoliga po'o le fa'asao le puipuiga;e mafai ona fa'atūina le OLT i se node e lelei le fa'atinoga o le ola (mo se fa'ata'ita'iga, se node e iai le puipuiga fa'ata'amilo).O se nofoaga o lo'o fa'aogaina fa'afanua fa'afanua.O le PON e masani lava e tolu auala faʻaoga.

    (1) Suia le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi lua-laupapa o loʻo i ai nei: E mafai e le PON ona sui le suiga o le Layer 2 ma le transceiver opitika, ma faʻatonu le fesoʻotaʻiga avanoa o le LAN i le IP metropolitan area network, e pei ona faʻaalia i le ata:

    04

    Ua suia e le PON le Layer 2 network

    (2) Suia le uaea avanoa o le parakalafa talafeagai: PON faiga e mafai ona suia le vaega o loʻo i ai nei o le uaea opitika ma masini fesuiai opitika, ma faasaoina le uaea avanoa o le parakalafa talafeagai, e pei ona faaalia:

    05

    PON sui vaega talafeagai e maua uaea opitika

    (3) Tele-auaunaga avanoa avanoa (faʻaaogaina FTTH): O le PON system e mafai ona tuʻuina atu le tele-auaunaga ma le tele-rate avanoa e fetaui ma manaʻoga QoS eseese, ma mafai ona faʻafetaui i le eseesega o tagata faʻaoga ma le le mautonu o le atinaʻeina o pisinisi, e pei ona faʻaalia i le le fa'atusa lea:

    06

    Avanoa tele-auaunaga

     



    web聊天