• Giga@hdv-tech.com
  • 24-timers netttjeneste:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    Forskjellen mellom EPON og GPON på kommunikasjonsterminalen

    Innleggstid: 27. august 2020

    Som de to hovedmedlemmene i optisk nettverkstilgang, har EPON og GPON hver sine egne fordeler, konkurrerer med hverandre, utfyller hverandre og lærer av hverandre.Følgende vil sammenligne dem i ulike aspekter.

    01

    Vurdere

    EPON gir fast opplink og nedlink 1,25 Gbps, tar i bruk 8b/10b linjekoding, og den faktiske hastigheten er 1 Gbps.

    GPON støtter en rekke hastighetsnivåer, som kan støtte asymmetriske opplink- og nedlinkhastigheter, 2,5 Gbps eller 1,25 Gbps for nedlink, og 1,25 Gbps eller 622 Mbps for opplink.Opplink- og nedlinkhastighetene bestemmes i henhold til faktiske behov, og de tilsvarende optiske modulene velges for å øke hastighet-prisforholdet til optiske enheter.

    Splittforhold

    Delingsforholdet er hvor mange ONUer (brukerterminaler) som bæres av en OLT-port (sentralkontor).

    EPON-standarden definerer et splittforhold på 1:32.

    GPON-standarden definerer følgende delingsforhold: 1:32;1:64;1:128.

    Teknisk sett kan EPON-systemer også oppnå høyere split-forhold, slik som 1:64, 1:128, og EPON-kontrollprotokollen kan støtte flere ONU-er.Delingsforholdet er hovedsakelig begrenset av ytelsesindeksen til den optiske modulen, og et stort delingsforhold vil føre til at kostnadene for den optiske modulen øker betydelig.

    GPON gir flere alternativer, men kostnadsfordelen er ikke åpenbar.Maksimal overføringsavstand Den maksimale fysiske avstanden som GPON-systemet kan støtte.Når det optiske splittingsforholdet er 1:16, bør det støtte en maksimal fysisk avstand på 20 km;når det optiske splittingsforholdet er 1:32, bør det støtte en maksimal fysisk avstand på 10 km.EPON er det samme som dette, men det er likt generelt.

    Stjenestekvalitet

    Ethernet-protokollen i seg selv har ikke evnen til å håndtere QoS.Derfor, for å gjøre det mulig for EPON å betjene brukere, foreslås et konsept med virtuelt lokalnettverk.VLAN foreslår at prioritetsidentifikasjonen av mottatte rammer kan modifiseres for å legge grunnlaget for QOS, men fordi VLAN implementeres manuelt, noe som er ekstremt kostbart.Og GPON har sine egne utmerkede QoS-tjenestemuligheter.

    02

    Sammenligning av EPON- og GPON-linklag

    Sammenlignet med GPON er EPON enklere og mer direkte.I ren Ethernet-overføring vil ikke de to innkapslingsmetodene og ATM-støtten til GPON spille noen stor rolle.

    Men i tilgangsnettverkstjenester er EPON kun egnet for dataoverføringstjenester, mens GPON kan tilby tre-i-ett-tjenester.

    EPON er en all-Ethernet-løsning som fullt ut samsvarer med egenskapene, ytelsen og ytelsen til Ethernet-protokollen, mens GPON bruker synkront optisk nettverk/synkron digital systemteknologi og generell rammeprotokoll for Ethernet-overføring.

    EPON og GPON har sine egne fordeler og ulemper.Når det gjelder ytelsesindikatorer, er GPON overlegen EPON, men EPON har fordeler i tid og kostnad.GPON tar igjen.Ser frem til det fremtidige markedet for bredbåndsaksess, er det kanskje ikke hvem som erstatter andre, men sameksisterer og utfyller hverandre. For kunder med høy båndbredde, multi-service, QoS og sikkerhetskrav, og ATM-teknologi som ryggradsnettverk, vil GPON være mer passende.For kostnadssensitive kundegrupper med lave QoS- og sikkerhetskrav har EPON blitt den dominerende.



    web聊天