• Giga@hdv-tech.com
 • 24H онлајн услуга:
  • 7189078c
  • sns03
  • 6660e33e
  • YouTube 拷贝
  • инстаграм
  Домашни вести

  Вести од компанијата

  • Од админ / 22 декември 22 /0Коментари

   Вовед во параметрите за калибрација на WiFi

   Производите за WiFi бараат од нас рачно да ги мериме и дебагираме информациите за напојувањето на WiFi на секој производ, па колку знаете за параметрите на калибрацијата на WiFi, дозволете ми да ви претставам: 1. Пренослива моќност (TX Power): се однесува на работната моќност на предавателната антена на безжичната ...
   Вовед во параметрите за калибрација на WiFi
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 20 декември 22 /0Коментари

   Новата генерација на WiFi6 поддржува режим 802.11ax, па која е разликата помеѓу режимот 802.11ax и 802.11ac?

   Во споредба со 802.11ac, 802.11ax предлага нова технологија за просторно мултиплексирање, која може брзо да ги идентификува конфликтите на воздушниот интерфејс и да ги избегне.Во исто време, може поефективно да ги идентификува сигналите за пречки и да го намали меѓусебниот шум преку динамичните канали во мирување...
   Новата генерација на WiFi6 поддржува режим 802.11ax, па која е разликата помеѓу режимот 802.11ax и 802.11ac?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 09 декември 22 /0Коментари

   Како да изберете оптички модул?

   Кога избираме оптички модул, покрај основното пакување, растојанието на пренос и брзината на пренос, треба да обрнеме внимание и на следните фактори: 1. Тип на влакна Видовите влакна може да се поделат на едномодни и повеќе режими.Централните бранови должини на едномодни оптички моду...
   Како да изберете оптички модул?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 08 декември 22 /0Коментари

   Структурниот состав и клучните технички параметри на оптичкиот модул

   Целосното име на оптичкиот модул е ​​оптички трансивер, кој е важен уред во системот за комуникација со оптички влакна.Тој е одговорен за претворање на примениот оптички сигнал во електричен сигнал, или претворање на влезниот електричен сигнал ...
   Структурниот состав и клучните технички параметри на оптичкиот модул
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 07 декември 22 /0Коментари

   Какви видови оптички модули постојат?

   1. Класифицирано по апликација стапка на апликација за етернет: 100Base (100M), 1000Base (Gigabit), 10GE.Стапката на примена на SDH: 155M, 622M, 2,5G, 10G.Стапка на примена на DCI: 40G, 100G, 200G, 400G, 800G или повеќе.2. Класификација по пакет Според пакетот: 1×9, SFF, SFP, GBIC, XENPAK...
   Какви видови оптички модули постојат?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 07 декември 22 /0Коментари

   За што се користи оптичкиот модул?

   Оптичкиот модул е ​​уред за конверзија на фотоелектричен сигнал, кој може да се вметне во опремата за мрежен примопредавател на сигнал, како што се рутери, прекинувачи и опрема за пренос.И електричните и оптичките сигнали се сигнали со магнетни бранови.Опсегот на пренос на електрични сигнали е ограничен...
   За што се користи оптичкиот модул?
   Прочитај повеќе
  12345Следно >>> Страница 1/5
  веб聊天