• Giga@hdv-tech.com
 • 24H онлајн услуга:
  • 7189078c
  • sns03
  • 6660e33e
  • YouTube 拷贝
  • инстаграм
  Домашни вести

  Знаење

  • Од админ / 04 март 23 /0Коментари

   Што е ONU (оптичка мрежна единица) и кои се спецификациите?

   Што е ONU?Денес, ONU е всушност многу честа појава во нашите животи.Мрежната врска обезбедена од операторот инсталиран во сечиј дом се нарекува Оптички модем, познат и како ONU уред.Мрежата на операторот се поврзува со оптичкиот уред, а потоа се поврзува на PON портот на...
   Што е ONU (оптичка мрежна единица) и кои се спецификациите?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 09 декември 22 /0Коментари

   Како да изберете оптички модул?

   Кога избираме оптички модул, покрај основното пакување, растојанието на пренос и брзината на пренос, треба да обрнеме внимание и на следните фактори: 1. Тип на влакна Видовите влакна можат да се поделат на едномодни и повеќе режими.Централните бранови должини на едномодни оптички моду...
   Како да изберете оптички модул?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 01 ноември 22 /0Коментари

   Жичени и безжични мрежи

   Во денешното општество, Интернетот навлезе во сите аспекти од нашиот живот, од кои најпознати се жичната мрежа и безжичните мрежи.Во моментов, најпознатата кабелска мрежа е Етернет.Но, со развојот на технологијата, безжичните мрежи навлегуваат длабоко во нашата животна...
   Жичени и безжични мрежи
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 31 октомври 22 /0Коментари

   Статички VLAN

   Статичните VLAN се нарекуваат и VLAN базирани на порти.Ова е за да одредите која порта припаѓа на кој VLAN ID.Од физичко ниво, можете директно да наведете дека вметнатата LAN директно одговара на портата.Кога администраторот на VLAN првично ќе ја конфигурира соодветната врска помеѓу...
   Статички VLAN
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 29 октомври 22 /0Коментари

   EPON Vs GPON Кој да се купи?

   Ако не сте свесни за разликите помеѓу EPON и GPON, лесно е да се збуните додека купувате.Преку оваа статија да научиме што е EPON, што е GPON и кој да купи?Што е ЕПОН?Етернет пасивната оптичка мрежа е целосна форма на кратенката ...
   EPON Vs GPON Кој да се купи?
   Прочитај повеќе
  • Од админ / 29 октомври 22 /0Коментари

   Концептот на VLAN (виртуелна LAN)

   Сите знаеме дека на истата LAN, врската со хаб ќе создаде домен на конфликт.Додека под прекинувачот, доменот на конфликт може да се реши, ќе има домен за емитување.За да се реши овој домен на емитување, неопходно е да се воведат рутери за поделба на различни LAN на различни ...
   Концептот на VLAN (виртуелна LAN)
   Прочитај повеќе
  123456Следно >>> Страница 1 / 46
  веб聊天